Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aardbeien in Japan

Aardbeien zijn in Japan het duurste fruit

Aardbeien, misschien wel de meest succesvolle westerse import in Japan, zijn absoluut geen koopje. Het is vandaag de dag het duurste fruit in Japan.

Aardbeien werden bekend in de vroege Showa-tijd (1926-1989). In minder dan een eeuw is het fruit zeer populair geworden in het land van de rijzende zon.

Met zijn variëteiten en smaak concurreren aardbeien in Japan met mango's in India. Eind 2018 waren er 294 rassen geregistreerd bij het ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij. De Tochi Otome (Tochi Maiden) bijvoorbeeld, is een relatief kleine, zoete en geurige variëteit, terwijl de Amaou (zoete koning) uit de prefectuur Fukouka bekend staat om zijn enorme vruchten, die vier tot vijf keer groter zijn dan de gemiddelde maat. Het meest uniek zijn de witte aardbeien uit de prefectuur Yamanashi, genaamd Hatsukoi no Kaori (de geur van de eerste liefde). Deze albino-aardbeien werden voor het eerst op de markt gebracht in 2006 na 10 jaar onderzoek en ontwikkeling. Een doos van 12 aardbeien kost in supermarkten ongeveer € 13.

Maar het kan nog gekker. De duurste van Murata's aardbeien kosten maar liefst € 56 voor een dozijn. Maar dit is goedkoop in vergelijking met de Bijin-hime (Beautiful Princess) van het teeltbedrijf Okuda in de prefectuur Gifu, waar een enkele aardbei € 403 kan kosten. Deze wegen soms meer dan 100 gram en er worden slechts ongeveer 500 van deze variëteit per jaar geteeld.

Thehindu.com legt uit hoe fruit in het algemeen, niet alleen aardbeien, in Japan heel duur is. Speciale meloenen en druiven kunnen bijvoorbeeld honderden, zelfs duizenden euro's kosten. Deze worden gegeven als geschenk in plaats van luxe bonbons of champagne. Hun hoge prijs geeft de status weer die wordt toegekend aan de persoon aan wie ze worden gegeven.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven