Korte introductie van China Progress International

De belangrijkste steden voor Chinese fruitimport

In China kunnen niet alle consumenten over een kam worden geschoren, omdat er in China een grote verscheidenheid aan mensen is en ze allemaal hun verschillende gewoonten en levensomstandigheden hebben, die hun consumentengedrag beïnvloeden.Thomas Wang van China Progress International: "Wat we de afgelopen jaren hebben gezien, was dat de levensstandaard in Oost-China iets hoger is dan in andere gebieden, bijvoorbeeld wanneer je het vergelijkt met Noord- of West-China. Daarom is de afzet van importfruit in deze regio ook hoger. Ze kunnen het zich immers veroorloven duurder fruit van hogere kwaliteit te kopen, omdat ze een hoge levensstandaard hebben. Oost-China is daarom een ​​belangrijke markt voor importproducten."


China Progress is een logistiek bedrijf en heeft ongeveer 15 jaar ervaring op de Chinese en internationale markten. "Hong Kong, Shenzhen en Guangzhou zijn de belangrijkste steden in China voor de fruitimport. Historisch gezien was het zuiden van China al een gebruikelijke plek voor buitenlandse producten. Handelaars uit het zuiden verlieten China om terug te keren met producten die ze tijdens hun reis hadden gevonden om deze vervolgens op de binnenlandse Chinese markt te verkopen. Daarom is de importmarkt in Zuid-China goed ontwikkeld, omdat deze een lange geschiedenis heeft met het importeren van producten. De grootste importmarkt voor fruit in China is die in Guangzhou. Shanghai is ook een belangrijke stad, maar de meeste goederen arriveren eerst in de zuidelijke steden voordat ze naar Shanghai worden vervoerd.”

Veel fruit arriveert eerst de haven in Hong Kong en gaat dan na de inklaring naar Shenzhen of Guangzhou. "Dit duurt allemaal twee tot drie dagen voordat het op de markt komt en kan worden verkocht. In de fruitsector is tijd een zeer belangrijke factor. Als een zending vertraging oploopt, heeft dit een directe invloed op de marktprijs en op de kwaliteit van de producten. Daarom is het verminderen van onnodige vertragingen in de transport en logistiek belangrijk om tijd en geld te besparen. De reden dat veel fruit niet direct naar Shanghai wordt verscheept, maar eerst naar Hong Kong of Shenzhen, is dat de import in Shanghai langer duurt. Het duurt ongeveer vier dagen langer dan in Hong Kong en, zoals ik zojuist al zei: tijd is een belangrijke factor. Dat is de reden waarom veel fruit eerst door Hongkong en Shenzhen gaat en vervolgens verder wordt gedistribueerd naar andere steden zoals Shanghai. Ons kantoor is gevestigd in Shenzhen, dicht bij Hong Kong en Guangzhou."


Richard Tang (uitvoerend directeur) en Thomas Wang (assistent van de general manager)

Er zijn twee belangrijke punten waarop China Progress International zich als logistiek bedrijf richt: het leveren van hoogwaardige klantenservice en het werken op wereldschaal. Wang: "Wanneer we een bedrijf helpen met hun logistiek, proberen we meer te doen dan alleen de producten te ontvangen, inklaringsdiensten te leveren en de producten op de markt te brengen. Het meest cruciale onderdeel van een zending is het middenstuk, waar de producten het land van herkomst verlaten en naar China komen. Omdat het niet altijd duidelijk is wie verantwoordelijk is voor dit onderdeel, wordt het niet zo goed beheerd. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, nemen we op voorhand contact op met het buitenlandse logistieke bedrijf. We proberen de zending samen met hen voor te bereiden volgens de door onszelf ontwikkelde richtlijnen en helpen hen om alle juiste documenten te verstrekken, zodat wanneer de producten in China aankomen, alles soepel verloopt. Dit is de extra service die we onze klanten bieden. Ze hoeven niet bang te zijn dat er iets fout gaat, omdat we elk onderdeel van de zending beheren: van het vertrek in het land van oorsprong tot de aankomst op de Chinese binnenlandse markt."

"Daarom is ons wereldwijde netwerk erg belangrijk. We hebben veel ervaring met het samenwerken met buitenlandse bedrijven en begrijpen hun zakelijke cultuur heel goed. We hebben veel tijd geïnvesteerd in het begrijpen van vreemde culturen en talen, omdat dit twee factoren zijn die meestal leiden tot misverstanden en de beëindiging van samenwerking tussen bedrijven.

Sinds het begin van ons bedrijf in 2004 zijn we begonnen met het opbouwen van ons wereldwijde netwerk. Daarom is ons huidige wereldwijde netwerk erg sterk en hebben we betrouwbare lokale partners gevonden in vele landen. Vorig jaar hebben we een alliantie (World Fruit Logistics Association) opgezet voor al onze wereldwijde partners om samen te werken. Ook hebben we een nieuw bedrijf opgericht, Shenzhen Cool Chain Logistics, voor de specialisatie in de logistieke koelketen voor al onze klanten. Wij helpen Chinese bedrijven die producten naar China te importeren, maar ook buitenlandse bedrijven die hun producten naar China exporteren. We hopen in de toekomst meer bedrijven van dienst te zijn."

Thomas Wang
Shenzhen China Progress International Forwarding
Tel. :  +86 13924653925
Email: thomaswang@sino-progress.com 
http://www.sino-progress.com/ 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven