Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Royen, Welroy Fruit

“Historisch lage prijzen voor aardbeien”


Tholen – “De situatie op de aardbeienmarkt is momenteel zeer slecht. De vraag is zeer hoog, maar de prijzen zijn enorm laag. De prijzen voor een bakje mooie aardbeien van 500 gram liggen tussen de €1,- en €1,20. Dat is historisch laag voor de prijs van het jaar”, vertelt Frank Royen van Welroy Fruit. “De prijs voor aardbeien is al drie weken aan het zakken. Zelfs rond de Paasdagen hebben we geen opleving gehad.”

Volgens Royen was er 5 à 6 dagen geleden niet overdreven veel volume op de markt. “Momenteel kan er wel wat productie zijn als gevolg van het warme weer, maar vorige week viel dat mee. De kwaliteit van de aardbeien zijn dit jaar erg goed. We hebben de afgelopen tijd wat frisse nachten gehad. Dit bevordert de kwaliteit van het fruit”, aldus Royen. Volgende week verwacht de teler de eerste aardbeien uit de tunnels te kunnen oogsten.

“Ondanks dat het op het moment niet zo heel goed gaat op de aardbeienmarkt, zien we de populariteit van de aardbei nog altijd toenemen. We zien elk jaar weer een stijging en dat is mooi om te zien. Consumenten eten meer en meer zachtfruit en dat zien we terug in de vraag. Naast aardbeien hebben we ook frambozen, maar die zijn normaal een stuk later dan de aardbeien. De eerste frambozen worden binnen een kleine maand verwacht”, besluit Royen.

Voor meer informatie:
Frank Royen
Welroy Fruit
Langenakkerstraat 132A
3830 Wellen
+32(0)477 74 1259
Royenfrank@hotmail.com  
www.welroyfruit.be