Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Overname bijzonder belangrijk voor telers en lokale versprogramma's"

Tobi Seeobst neemt klanten Ernst Zuber over

Het Zwitserse bedrijf Tobi Seeobst breidt haar activiteiten uit met de overname van de versfruithandel van Ernst Zuber. Met de overname wordt gegarandeerd dat de behoeftes van de klanten en leveranciers in Noordwest-Zwitserland ook toekomstig optimaal gedekt zullen worden,  zegt Benno Neff, directeur van Tobi Seeobst.


Benno Neff, directeur van Tobi Seeobst

Als traditioneel familiebedrijf heeft het Zwitserse bedrijf Ernst Zuber sinds 1933 een distilleerderij en is het bedrijf in de fruithandel actief. Om zich volledig op de distilleerderij en de aankoop van fruit voor alcoholproductie en industriefruit te kunnen concentreren, wil het bedrijf zich terugtrekken uit de handel in vers fruit. Met Tobi Seeobst werd de ideale samenwerkingspartner voor de overname van de fruithandel gevonden. Tobi Seeobst is met 135 medewerkers één van de vooraanstaande bedrijven in de handel met fruit uit Zwitserse teelt. "De directie van Ernst Zuber zocht een overnamepartner voor de afdeling vers fruit en is tot deze samenwerking gekomen. In het verleden hebben we reeds op kleinere schaal samengewerkt", meldt Benno Neff.

Vruchtbare mijlpaal voor Noordwest Zwitserland
De samenwerking pakt voor alle betrokkenen positief uit: ten eerste worden de verwachtingen van de klanten verder vervuld. Leveranciers van de firma Zuber zijn sinds decennia meer dan honderd fruittelers uit de gebieden Baselland, Schwarzbubenland en het Fricktal. De fruithandelstak van Ernst Zuber zet jaarlijks circa 200 ton kersen, 300 ton pruimen en 200 ton appelen af. Het familiebedrijf levert het grootste deel direct aan Migros-filialen in het noordwesten van Zwitserland.



De overname is niet alleen een goede aanvulling op de bestaande capaciteit van Tobi Seeobst, maar creëert ook een perspectief voor de lange termijn wat betreft de verzorging met verse producten in het noordwesten van Zwitserland, benadrukt Benno: "Voor de telers en voor het vervullen van het lokale versprogramma is deze oplossing bijzonder belangrijk, zodat men weet hoe het verder gaat. Want in ons gebied hecht men veel waarde aan het principe 'uit de regio, voor de regio'."

De overname gebeurt niet van vandaag op morgen, vertelt Benno. De huidige verzamelcentra blijven in 2019 in samenwerking met Ernst Zuber in bedrijf. "In de nabije toekomst zal Ernst Zuber de dienstverlening nog voor ons op zich nemen. De medewerkers worden voorlopig dus nog niet overgenomen, en het aantal medewerkers blijft ook gelijk.Omdat de oogst al bijna van start gaat, zullen we de bestaande infrastructuur dit jaar nog nodig hebben. Daarna zullen we stapsgewijs kijken hoe we ons in de regio verder op kunnen stellen."

Uitbreiding van de klantenkring
Tobi Seeobst bestaat in haar huidige vorm sinds 2008. Het bedrijf is vooral in Oost-Zwitserland actief en werkt samen met circa 400 leveranciers. Groothandelaren en andere fruithandelsbedrijven zijn de belangrijkste afnemers van hardfruit, bessen en steenfruit. Met de overname van de fruithandel van Ernst Zuber breidt Tobi Seeobst haar klantenkring uit en garandeert het bedrijf dat de afname van fruit van de lokale telers voort wordt gezet.

Voor meer informatie:
Tobi Seeobst AG
GF: Benno Neff
Ibergstrasse 28
CH-9220 Bischofszell
Tel. +41 71 424 72 27
Fax: +41 71 424 72 97
E-mail: info@tobi-fruechte.ch 
www.tobi-fruechte.ch 

Ernst Zuber AG
Spezialitätenbrennerei
Mühlemattstrasse 20
CH-4422 Arisdorf
Tel. +41 61 811 13 04
Fax +41 61 811 18 85
E-mail: info@zuber-ag.ch 
www.zuber-ag.ch 

Publicatiedatum: