Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nicheproduct binnen de Zwitserse groententeelt

Paksoi: het alternatief voor gebruikelijke koolsoorten

Paksoi wordt in Azië op grote schaal geteeld. Het seizoen van deze groente loopt van april tot november, meldt Bauernzeitung.ch. Paksoi is nauw verwant aan de in Zwitserland bekendere Chinese kool. Maar de in Azië wijd verbreide groentensoort wordt ook in Zwitserland geteeld: in 2017 op circa 16 hectare. Dat leverde een oogst op van 445 ton. Daarnaast werd er nog eens 803 ton geïmporteerd.    

Paksoi groeit heel snel en kan reeds na zes tot acht weken geoogst worden. In Azië kent men verschillend soorten paksoi. Bijvoorbeeld de zogenaamde baby paksoi of de Shanghai paksoi. Terwijl de baby paksoi duidelijk milder smaakt, heeft de Shanghai paksoi een bijzonder kruidige smaak.

Publicatiedatum: