Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Dutch graphic group als een vis in het water in nieuw pand op Fresh Park Venlo

"Groot geworden door klein te blijven"

Tholen - Nog niet alle dozen zijn uitgepakt, maar Dutch graphic group is up and running in haar nieuwe pand op Fresh Park Venlo. "Eindelijk", verzucht Nino Venezia. "We merken nu al de voordelen van één groot pand. We hadden dit tien jaar eerder moeten doen! Al die ritten tussen de twee locaties sparen we uit en we stappen nu gelijk de productie in. De verhuizing was een huzarenstukje, omdat de productie gewoon door moest gaan, maar het is gelukt."

Dutch graphic group is totaalleverancier op het gebied van grafische producten met roots in de AGF-sector. "Veel AGF-handelsbedrijven weten ons te vinden voor labels, etiketten en steekkaarten. We beschikken over een continue voorraad van verpakkingsmaterialen, waardoor we klanten snel kunnen voorzien. Daarin zijn we echt uniek. Grote leveranciers werken met levertijden van etiketten van drie tot vier weken. In de AGF-sector is dat echt waanzin. Wij kunnen door te schuiven in de productie als het moet binnen drie dagen leveren. Maar we zijn geen joker voor bedrijven die eenmalig wat nodig hebben", vertelt Nino.


Nino en Gino Venezia

"Onze omzet maakt een stormachtige ontwikkeling door. Dat komt omdat we klanten kunnen ontzorgen", benadrukt Nino. "Iedereen weet dat in het voorjaar de aardbeien op de markt komen, maar toch gaat iedereen op het laatste moment weer topkaarten bestellen. Natuurlijk hebben we daar wel op ingespeeld, maar het kan nog efficiënter als we hier het voorraadbeheer van de klanten, die soms wel meer dan vijftig verschillende etiketten voeren, volledig overnemen. Omdat we met veel AGF-klanten te maken hebben, weten we wat er speelt. Handelsbedrijven hoeven zich dan geen zorgen over de voorraad te maken en kunnen zich met hun eigen business bezighouden."

Nino heeft het afgelopen jaar zijn aandelen al overgedragen aan zijn zoons Enzo en Gino, maar is samen met zijn vrouw Anita nog volop bij het bedrijf betrokken. "We hebben nog zoveel plannen in de kast liggen. We hadden met onze op LED-technologie gebaseerde drukpersen al een primeur, maar zullen hier nog veel meer noviteiten introduceren. Hier in het nieuwe pand hebben we de gelegenheid om die tot uitvoering te brengen", vertelt de ondernemer. Het nieuwe pand heeft een vloeroppervlakte van 2.600 m2 met nog eens een Mezzanine-bovenverdieping van 400 m2. 

"Veel klanten geven ons het vertrouwen", verklaart Nino de groei. "Waar veel bedrijven dit jaar over de hele linie hun prijzen hebben verhoogd, gold dat bij ons maar voor enkele segmenten. Dat kunnen we doen omdat we een familiebedrijf zijn en geen overheadkosten hebben. Klanten krijgen direct mij, Enzo of Gino aan de lijn. In feite zijn we groot geworden door klein te blijven. Zo zijn we van een regionale leverancier inmiddels uitgegroeid tot een landelijke speler. Maar we zetten nu wel fors in op het werven van nieuwe medewerkers om het werk aan te kunnen."


Bij de op LED-technologie gebaseerde drukpers 

Zoon Enzo heeft niet de insteek om veel te veranderen aan de bedrijfsfilosofie die zijn ouders hebben opgebouwd. "We willen op dezelfde voet het bedrijf voortzetten. We doen geen concessies aan kwaliteit en flexibiliteit, maar zullen wel volop in gaan zetten op sneller en efficiënter werken en het proces verder bijschaven aan de eisen van de tijd.

Vrijdag 28 juni houdt Dutch graphic group van 15.00 tot 21.00 uur open huis en is iedereen welkom om het grafische proces in het nieuwe pand met eigen ogen te zien.

Voor meer informatie:
Dutch graphic group
Venrayseweg 130A
Industrieterrein Venlo 3851
+31 (0)77 399 96 40
info@dutchgraphicgroup.com 
www.dutchgraphicgroup.com    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven