Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: citroenoverschotten en lage prijzen

Momenteel zijn er veel citroenen uit Spanje en sinds het begin van het seizoen is de vraag vrij stabiel. Het prijsniveau voor mooie citroenen van topkwaliteit ligt op ongeveer 1 euro/kilo, terwijl het prijsniveau van citroenen van standaardkwaliteit op ongeveer 70 cent ligt. Een groothandel in Rungis legt hierover het volgende uit: “De citroenoverschotten hebben de prijzen verlaagd. Die overschotten werden veroorzaakt door de weersomstandigheden, maar ook door het feit dat de Spanjaarden twee tot drie jaar geleden veel meer citroenbomen plantten. Die bomen beginnen nu vruchten te geven, dus de volumes op de markt nemen toe. Er zijn ook meer spelers op de markt en dus ook meer concurrentie.”


Volgens de groothandelaar is de situatie voor dit seizoen hetzelfde als die van vorig jaar. “Op dit moment en nog een lange tijd daarna zullen de citroen niet veel waard zijn.” Twee tot drie jaar geleden was de situatie volledig omgekeerd. “De volumes waren te klein en dit was deels te wijten aan de slechte weersomstandigheden waarbij hagelbuien een groot deel van de oogst hadden vernietigd en de prijzen omhoog joegen.”

Publicatiedatum: