meer los product in de supermarkt

Herbruikbare tassen goed alternatief voor net

De Fruit Logistica stond dit jaar helemaal in het teken van duurzaamheid. Exposanten en bezoekers waren bijzonder geïnteresseerd in nieuwe en bekende duurzame alternatieven voor verpakkingen en transportmiddelen. Veel grote Duitse supermarktketens hebben in de loop van de afgelopen maanden herbruikbare netten als alternatief voor plastic zakjes op de groenten- en fruitafdeling ingevoerd. Is dat de enige manier voor de levensmiddelenhandel?

Kiwi Media uit het Duitse Schallstadt heeft al sinds enkele maanden herbruikbare tasjes nieuw in het assortiment, die reeds in verschillende Rewe-filialen getest werden. „De tasjes hebben zich in de praktijk snel bewezen", vertelt directeur Norman Killius.

„We zijn sinds twee jaar leverancier van Rewe Dortmund en konden zo als exposant deelnemen aan open dagen van Rewe en onze individueel bedrukte draagtassen presenteren. Daar zijn we met de eigenaren in gesprek gekomen, die naarstig op zoek waren naar een alternatief voor de plastic tas die zij hun klanten aan konden bieden."

Norman ging op zoek naar een oplossing en vond deze al snel: herbruikbare tassen uit het 'non-woven'-materiaal polypropeen. Aan de ene kant zijn de tassen al bij de productie vrij van schadelijke stoffen vergeleken bij de papierproductie, die een grote CO2-uitstoot met zich meebrengt. „Aan de andere kant kunnen de tassen meerdere keren gebruikt worden en zelfs met de hand gewassen worden. Ze laten zich makkelijk recyclen en kosten slechts circa 25 cent per stuk." Zo positioneert de herbruikbare tas zich als voordelig alternatief voor netten uit polyester of katoen.

„Twee winkels in de regio Dortmund hebben plastic tassen al compleet verbannen en zijn op onze tassen overgestapt. Deze vestigingen leggen heel nauwkeurig aan hun klanten uit wat de voordelen van de tassen zijn en hebben voor campagnes en reclame op sociale media gezorgd." Zo bereiken de filialen een grote acceptatie bij de consumenten, verklaart de deskundige.

In heel Duitsland zijn er herbruikbare groentennetten verkrijgbaar in Rewe-filialen. Door deze belangrijke overstap bij de retailers is er bij hen momenteel nog geen behoefte om de herbruikbare tassen van Kiwi Media centraal in te voeren, vertelt Norman. „We blijven echter een selectie van Rewe en Edeka filialen dienen die een zelfstandige eigenaar hebben en willen bovendien directe verkopers van ons concept overtuigen."

De tassen worden in Azië geproduceerd en bedrukt en vervolgens door Kiwi Media naar de klanten in Duitsland en het buitenland gedistribueerd. „We zoeken de juiste producenten in Azië en gaan daarmee dan naar de handelaren zelf zonder verdere tussenhandelaren." Om de vraag van hun partners probleemloos te kunnen dekken, plant de firma voor dit jaar een uitbreiding van hun opslagcapaciteiten.

Voor verdere informatie:
Norman Killius
Kiwi Media GmbH
Erlenweg 19
79227 Schallstadt
Telefoon: 07664-4039909
Telefax: 07664-4039910
E-mail: info@kiwi-media365.de 
Web: www.kiwi-media365.de 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven