Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wilfried Jeurissen, Limburgse Tuinbouw Veiling

“Ondanks goede prijs verkoopt de Me Amore-peer als een trein”

Tholen – “Het seizoen van de Me Amore-peer is twee weken eerder gedaan dan we hadden gedacht. Tegen het einde van de week zijn we door onze voorraad heen”, vertelt Wilfried Jeurissen van de Limburgse Tuinbouw Veiling. Carrefour heeft in België de exclusieve verkoop van de Me Amore, Impex Heemskerk vertegenwoordigt de Nederlandse markt voor ons. De verkoop van de peren loopt als een trein ondanks de goede prijs. “Deze week doet Carrefour een mooie promotie met de Me Amore, die mooi samenvalt met Valentijnsdag.”

Van de droge zomer heeft de Me Amore niet veel last gehad. “De kwaliteit is erg goed, maar ook de maten zijn precies wat de handel wil, namelijk tussen de 75 en 85. Dit jaar hebben we 130 ton aan product en volgend jaar verwachten we ongeveer 200 ton te hebben. Momenteel is er 12 hectare aangeplant, maar we doen rustig aan en bouwen het voorzichtig op. We willen niets forceren en niet gelijk naast onze schoenen gaan lopen”, aldus Jeurissen.

“We merken dat de consument erg tevreden is. De reacties zijn zeer positief en dat is leuk zeker in dit moeilijke hardfruitseizoen. De goede verkoop van de Me Amore geeft toch weer hoop voor het volgende seizoen”, besluit Wilfried.

Voor meer informatie:
Wilfried Jeurissen
Limburgse Tuinbouw Veiling
Industrieweg 1035
3540 Herk-De-Stad - België
+(32) 13 55 01 10
wilfried@ltv.be  
www.ltv.be