Sorma Group presenteert nieuwe software en verpakkingsmachines

Sorma Group is gespecialiseerd in sorteermachines van groenten en fruit en materialen voor verpakkingen. Van de vele gepresenteerde machines op de FL2019 was InstanDEF-QI 2.0 erg populair. Het gaat om een optisch systeem dat op de eigen sorteerder wordt geïnstalleerd.

De InSTANDEF-Ql 2.0 software met een gebruiksvriendelijke interface

"Het is een sorteerder die het fruit verdeelt op basis van gewicht, diameter, kleur, uitwendige kwaliteit en rijpingsgraad. Het is toepasbaar voor vele soorten fruit, zoals citrus, tomaten, kiwi en appelen maar ook uien. Onze belangrijkste focus was om een product te maken dat gemakkelijk te gebruiken was, zelfs voor iemand met weinig ervaring", legt ingenieur Daniele Severi uit.

"In slechts 3 jaar tijd hebben we meer dan 150 installaties over de hele wereld afgezet, met name in Zuid-Amerika, Europa, de Verenigde Staten en landen in het Verre Oosten."

"Het systeem bestaat uit camera's die werken in multi-spectrale modus en dankzij dit systeem kunnen we elk gebrek identificeren en uitsluiten. Op deze manier kunnen gebruikers eenvoudig de potentiometer instellen en bepalen hoeveel defecten per categorie worden toegelaten", zegt Daniele.

Sorma Group heeft een compleet assortiment van ideale verpakkingen, voor elk type product en verpakking. Onder de nieuwigheden gepresenteerd op de beurs zijn de verpakkingsmachine BSH-134 en de BRS-143.

Marco Mercadini, sales en marketing manager van Sorma Group, zegt het volgende over de twee machines: "De verticale kolf BSH 134 creëert Sormabag-netzakken die volledig recyclebaar zijn. Ze hebben polypropyleen zowel in de handgreep als in de spoel, wat resulteert in het besparen van plastic materiaal dat kan oplopen tot wel 70%."

"De machine maakt ook gebruik van het TermoTransfer-systeem om rechtstreeks op film af te drukken, dus er zijn geen thermische papieretiketten nodig die het product niet recycleerbaar maken."

Verpakkingsmachine BSH-134 die tijdens Fruit Logistica tentoon werd gesteld

"Met de verpakkingsmachine BRS-143 maken we gebruik van polyethyleen. De gebruikte band is eenvoudig te gebruiken en maakt het mogelijk het plastic met ongeveer 50% te verminderen in vergelijking met andere pakketten die hier normaal gesproken voor worden gebruikt".

Verpakkingsmachine BRS-143 die tijdens Fruit Logistica tentoon werd gesteld

Contact:

Sorma Group
Via Dell'Arrigoni, 220
47522 CESENA (FC)
Tel.: (+39) 0547 418611
Email: sorma@sormaitalia.com
Web: http://www.sormagroup.com/


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven