Nieuw: gefermenteerde ui, sjalot en knoflook Tris Nero

Een drieluik van biologisch gefermenteerde knoflook, sjalot en ui van Montoro): dit is de nieuwste loot van het Italiaanse Condifresco, dat officieel zal worden gepresenteerd op de Biofach beurs in het Duitse Neurenberg.

De verpakking van Tris Nero, gemaakt van gerecycled plastic

De drie zwarte producten zijn een aanwinst voor de keuken. Ze hebben tonen van balsamico, suiker, zoethout, paddenstoelen en eekhoorntjesbrood. Met deze kenmerken zijn ze bij uitstek een gastronomisch ingrediënt dat perfect kan worden gecombineerd met gerechten op basis van vis, vlees, kaas en ook met desserts.

De kracht van fermentatie
Zwarte knoflook, sjalot en ui kunnen als echte superfoods worden beschouwd, omdat ze een hoog antioxidant vermogen hebben en rijk zijn aan polyfenolen en flavonoïden.

Het fermentatieproces vermindert het gehalte aan allicine (verantwoordelijk voor de scherpe smaak en moeilijke verteerbaarheid van knoflook, uien en sjalotten), waardoor de concentratie van heilzame voedingsstoffen voor het lichaam toeneemt.

Een zwarte ui

Deze gefermenteerde producten zijn rijk aan calcium, eiwitten en fosfor (twee keer zoveel als hetzelfde ongefermenteerde product). Ze kunnen daarom worden beschouwd als een soort supplement.

Een zwarte sjalot

"Fermentatie leidt tot een aanzienlijke toename van flavonoïden, ongeveer 4 keer die van het niet-gefermenteerde product. Hetzelfde gebeurt met polyfenolen, die 13 keer sterker zijn en met anti-oxidanten, die 17 keer sterker zijn. De gewassen worden uitsluitend in Italië verbouwd, geoogst en gefermenteerd. "

De nieuwe inzendingen
Zwarte knoflook is al algemeen bekend, maar de sjalot en ui zijn dat niet: de eerste heeft een zoetzure smaak en wellicht dat het in de toekomst als snack kan worden gegeten, terwijl uien een geheel nieuwe smaak hebben, die niet te vergelijken is met welke andere smaak dan ook.

Fabrieksmanager Davide Marangoni: "We wachten op definitieve analyses van de SVEB-laboratoria van de Universiteit van Ferrara om preciezere gegevens te verstrekken over de nutraceutische inhoud van deze producten. De eerste analyses uitgevoerd op knoflook en sjalot bevestigen het unieke karakter."

"We hebben ook een QR-code gemaakt waarmee de productinformatie kan worden afgelezen evenals een reeks recepten voor het gebruik de individuele projecten met vertalingen in het Engels, Duits en Frans."

Tijdens Biofach is Condifresco te vinden bij stand 4-329

Contact voor Italië:
Davide.marangoni@condifresco.com / +39 045 7134216
Contact voor buitenland:
frederic_fortenbach@produitsdusoleil.com / +33 164105897

Condifresco Srl
Via Marco Biagi n.2
Vallese di Oppeano
37050 Verona
tel. +39 045 7134216
fax. +39 045 7134231
mob. +39 392 5365718
www.condifresco.com

 

 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven