Argos Packaging & Protection

"Duurzame verpakkingsoplossingen steeds vaker een eis"

Duurzaamheid en de verpakkingsindustrie zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. De branche vraagt om duurzame verpakkingsoplossingen en steeds vaker is het zelfs een eis. "In de AGF is plastic nog altijd een veel gebruikt materiaal voor de productie van verpakkingsmateriaal. En juist om dat plastic is tegenwoordig zoveel te doen. 

Focus op duurzaam
De markt vraagt om duurzame verpakkingen. Om op deze aanhoudende vraag in te spelen, heeft Argos het assortiment de laatste jaren flink uitgebreid met duurzame alternatieven. Karton, papier en pulp worden steeds vaker gebruikt als alternatief voor plastic. Denk hierbij aan massief kartonnen schalen, pulp schalen of papieren pakbladen. Steeds meer klanten kiezen voor één van deze alternatieven. Omdat ook de markt zich ervan bewust is dat het iets moet doen. Daarbij zijn de duurzame alternatieven in verschillende toepassingen minstens zo goed te gebruiken als het conventionele plastic.

Argos volgt de ontwikkelingen op de voet. “We hebben ons assortiment verpakkingen inmiddels uitgebreid met allerlei duurzame alternatieven voor plastic. Maar de plastic industrie staat niet stil. Ook die bieden inmiddels verschillende duurzaam geproduceerde plastics aan,” stelt Frans van Alphen, Algemeen Directeur Argos.

Bio-based
Een van de ontwikkelingen in de plastic industrie zijn de zogenoemde bio-based plastics. Een duurzaam alternatief voor het reguliere plastic, dat ook door Argos aan het assortiment is toegevoegd. Afvalstromen uit verschillende industrieën kunnen worden hergebruikt en worden toegevoegd aan het productieproces voor plastic. Dit zorgt voor een verduurzaming van de totale industrie. Bio-based plastics worden reeds gebruikt voor (B)OPP folies, maar bijvoorbeeld ook voor slazakken of komkommerkrimpfolie. “Bio-based plastics zijn een zeer interessante toevoeging aan ons assortiment duurzame verpakkingen. Hiermee beschikken we nu ook over de mogelijkheid om onze klanten te voorzien van duurzame plastic verpakkingen”, aldus Lennard van der Water, Accountmanager Argos.

Fruit Logistica
De focus op duurzaam trekt Argos dit jaar door in de stand op de Fruit Logistica. Door middel van groen, het gebruik van karton en duurzame verpakkingen op de stand is deze volledig gericht op duurzaamheid. Daarnaast laat Argos zien dat het meer kan dan alleen het leveren van verpakkingen. Het kan klanten in het hele proces begeleiden en beschikt zelfs over een eigen productiefaciliteit met uitgebreid machinepark.

Meer informatie over de duurzame verpakkingsoplossingen van Argos is te verkrijgen op Fruit Logistica in Berlijn, Holland Hal (3.2), stand D-17.

Voor meer informatie
Argos Packaging & Protection
Aartsdijkweg 35
2676 LE Maasdijk
T +31 174 - 630011
m.dieterman@argos.nu 
www.argos.nu 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven