Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Export Chinese aardappelen naar Europa neemt toe

De Chinese aardappelsector zit op dit moment qua export in zijn seizoenspiek. De export van Chinese aardappelen verloopt uitstekend, vooral naar de Europese markt. "Er is een significante toename in export in vergelijking met voorgaande jaren. De exportprijs laat ook een stijgende trend zien," aldus Dan Liu, die aan een telerscoöperatie is verbonden.

“De toename aan export naar Europa komt voornamelijk door het hete weer in de zomer van 2018. Dat heeft een nadelig effect gehad bij veel Europese aardappeltelers. De oogst was daar aanzienlijk in volume afgenomen, wat vooral te zien was bij aardappelen met een groter formaat. Grote aardappelen zijn van groot belang voor het produceren van bijvoorbeeld patat. Europese handelaren moesten daarom uitwijken naar China. De aardappelopbrengst is hier enorm en kon tegemoet komen aan de vraag op de Europese markt."  

“Door het beleid van de overheid met betrekking tot duurzame teelt is het Chinese areaal ten opzichte van een aantal jaren geleden afgenomen. Dit heeft geleid tot een verminderde opbrengst binnen de aardappelsector. Ondanks dat is wegens de gigantische omvang van de Chinese sector de huidige opbrengst nog steeds groot genoeg voor zowel de consumptie in China als voor de export." “We maken gebruik van een bedrijfsmodel, waarin wordt samengewerkt met telers en landbouwcoöperaties in heel China. Met behulp van goede ondersteuning van de overheid slaan we landbouwproducten van elk teeltgebied in en leveren we dit aan de hand van de specifieke vereisten van de klant. Qua aardappelen kan ons jaarlijkse aanbod oplopen tot 2 miljoen ton. Naast aardappelen leveren we ook knoflook, wortelen, kool, ketchup en andere producten."  

"We zijn actief op zoek naar nieuwe markten, zodat we telers aan nieuwe omzetkanalen te helpen. Op dit moment worden onze producten voornamelijk geëxporteerd naar Vietnam en Europa. Een deel wordt geleverd aan grote Chinese steden, zoals Sjanghai en Guangzhou."


Dan Liu
WhatsApp/Mobiel: +86 13590026063
Telefoon: +8619966277538
E-mail: 1360248019@qq.com 
WeChat: LQH12LQH


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven