Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eqraft B.V. start door

Dinsdag 22 januari werd door curator Bas van Dijen bekend gemaakt dat Eqraft B.V. een doorstart maakt. Er was veel interesse voor overname van de activiteiten van Eqraft. De curator, Bas van Dijen, voerde sinds het faillissement met meerdere partijen onderhandelingen over een doorstart. Inmiddels is daarover met MSP overeenstemming bereikt. De curator is positief over de gerealiseerde doorstart. De doorstart biedt naast een goede opbrengst voor de boedel de beste mogelijkheden voor continuïteit en werkgelegenheid.

"Onder leiding van de nieuwe algemeen directeur Marcel Kampes, die eerder interim aan Eqraft B.V. verbonden is geweest en het terug aantreden van commercieel directeur Rutger Keurhorst worden de eerste stappen reeds gezet. “Vanuit het personeel en management is er veel support voor het nieuwe plan. Er is naar gestreefd werkgelegenheid in Emmeloord te behouden. Diverse personeelsleden zullen actief bij het nieuwe Eqraft worden betrokken. De passie en toewijding van deze kennisdragers is benodigd om de doorstart tot een succes te maken. Met elkaar zullen we de schouders zetten onder een frisse en slagvaardige start. De focus voor het aankomend jaar ligt op het creëren van een solide basis van waaruit de projectorganisatie haar visie en strategie van afgelopen jaren kan voortzetten. Zoals afgelopen week door diverse media is aangegeven, is het belangrijk dat de techniek behouden blijft zodat de uiensector zich verder kan ontwikkelen. Daarnaast hecht het nieuwe Eqraft veel waarde aan de doorontwikkeling van het optische sorteren, één van de sleutelproducten in het prestigieuze MSP-project. Het eerste jaar ligt voor het afgeslankte Eqraft daarom de voornaamste focus op het productie-gereed maken van het “Factory of the Future”-project, wat voor het nieuwe Eqraft en daarmee OTA de ultieme showroom zal gaan worden.”

Publicatiedatum: