Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

De Groentemannen vieren 50-jarig bestaan

Tholen - De rustige januari en februari maand leent zich goed voor een leuke actie. De mijlpaal van het 50-jarig bestaan van De Groentemannen in Zwartsluis, die in december passeerde, wordt daarom van 28 januari t/m 9 februari uitgebreid gevierd. "In december zijn er al zoveel festiviteiten en is er topdrukte, vandaar dat we het hebben doorgeschoven", vertelt een van De Groentemannen Jacco de Lange.

Oprichters Dick en Jannie de Lange temidden van de groentemannen Jacco (l) en Wout

Zijn ouders Dick en Jannie richtten in december 1968 de zaak in Zwartsluis. Dick heeft dan ook nog een ventroute. Wanneer de toeloop in de winkel verder aantrekt, stopt Dick met venten. De winkel in Zwartsluis blijft groeien, wat ervoor zorgt dat zoon Jacco en schoonzoon Wout Timmerman in 2003 een mooie en goedlopende winkel in handen krijgen. Dick en Jannie doen dan, na 35 jaar, een welverdiend stapje terug. Dick is echter nog vaak genoeg in de zaak te vinden voor een helpende hand en advies. "Hij is van de generatie die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt", vertelt Jacco. 

Jacco en Wout blijven professionaliseren en vormen met 14 andere vooruitstrevende en vernieuwende speciaalzaken in de groente- en fruitbranche de groep Business Partners in Fresh, die gezamenlijk zoekt naar de beste producten die Nederland te bieden heeft. Dat zorgt voor een nieuwe boost wat in 2013 leidt tot een verhuizing naar een groter pand en een nieuwe merknaam De Groentemannen.

Het Gouden jubileum wordt straks gevierd met een altijd prijs consumentenfestival. "Twee weken lang staat er een grabbelton in de winkel, gevuld met 400 balletjes, 394 witte, 5 groene en 1 gouden. Wanneer de klant een wit balletje trekt, krijgt deze een gratis stuks groente of fruit, een groen balletje levert een groenten- en fruitpakket op ter waarde van 50 euro en de gouden bal een diner voor twee", vertelt Jacco. Het prijzenfestival zorgt voor wat extra reuring deze rustige maanden. "Want de AGF-handel begint pas weer op te leven als de asperges hun kopje weer boven de grond steken", besluit Jacco.

Voor meer informatie
De Groentemannen
Jacco de Lange
Wout Timmerman
Baanstraat 1
8064 EZ Zwartsluis
T: (038) 386 68 79
info@de-groentemannen.nl  
www.de-groentemannen.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven