Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
InstanDEF-QI 2.0

Sorma lanceert nieuwe fruitsorteerder

Het productaanbod van Sorma Group is uitgebreid met een nieuwe artificial vision systeem. Met de nieuwe sorteermachine kan het bedrijf nu iedere benodigde machine leveren voor alle verwerkingsprocessen na de oogst. "Investeren in innovatieve machines betekent investeren in klanten," zegt Daniele Fabbri, algemeen directeur van Sorma Ibérica. "Het belangrijkste doel is om onze klanten de meest geschikte middelen te bieden om op een autonome manier aan de eisen van de consumenten kunnen voldoen".

Naast dat hij aanzienlijk vereenvoudigd is, biedt de nieuwe interface de gebruiker de mogelijkheid om de opties voor de opsporing van defecten in realtime aan te passen en te personaliseren.

Dankzij het InstanDEF-QI 2.0 systeem kan de SormaTech preciezer de kwaliteit van elk stuk fruit bepalen. Door middel van complexe multispectrale algoritmes, ontwikkeld door het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Sorma Ibérica, is het aantal beelden dat van elk stuk fruit geanalyseerd wordt verdubbeld. Op die manier is het mogelijk om gebreken, zowel innerlijke als uiterlijke, preciezer vast te stellen. Het resultaat van dit proces is een product dat in ideale staat de afzetpunten bereikt.

"Als een consument een verpakking ziet met daarin een stuk of een aantal stuks bedorven fruit, kan dit ertoe leiden dat hij afziet van de aankoop" legt Fabbri uit. "Het draait dus niet alleen om productieve efficiëntie, het is ook een belangrijke ethische kwestie. De ontwikkeling van deze nieuwe technologieën is een van de manieren waarop Sorma Group zijn toewijding in de strijd tegen voedselverspilling laat zien".

De nieuwe SmartClass functie maakt het mogelijk om automatisch de potentiometers voor de sortering aan te passen. Na het nemen van een aantal fruitmonsters is de machine in staat om de klasse waartoe het product behoort te herkennen. Op deze manier wordt behoorlijk veel tijd bespaard, die anders zou gaan zitten in het ontwerp van specifieke programma's voor de identificering van de variëteiten.

In de loop van de afgelopen jaren heeft Sorma Group de prestaties van de SormaTech verfijnd. Hiermee heeft het bedrijf de versie die in 2017 al werd onderscheiden met de bronzen medaille van de Macfrut Innovation Award verder verbeterd en de rekencapaciteit van de software vergroot. Het resultaat van deze verbetering, in combinatie met de aanwezigheid van het bedrijf op veel plaatsen, maakt het Sorma Group mogelijk om een uniek pre- en postsales service aan te bieden die uniek is in de wereld.

"Sorma Group heeft zich altijd gekenmerkt door zijn bereidheid om tegemoet te komen aan de behoeften van de klant, wat grotendeels te danken is aan zijn uitgebreide netwerk van vestigingen in de hele wereld, dat snelle en efficiënte technische assistentie biedt", vervolgt Fabbri. "Nu hebben we een andere belangrijke doelstelling bereikt. Dankzij SormaTech kunnen we nu flexibele oplossingen bieden in elk van de fasen na de oogst, vanaf de sortering tot aan de verpakking".

Tijdens de Fruit Logistica beurs in Berlijn zal het bedrijf uit Cesena de nieuwe software presenteren: InstanDEF-QI 2.0 (Hal 9, stand D-13).

Publicatiedatum: