Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerry Li, Rida Trade:

"Goede vraag naar nieuwe Chinese gember op lege markt"

Tholen - Bij Rida Trade in Poeldijk is de nieuwe gemberoogst afgelopen week gearriveerd. Volgens sales manager Gerry Li zijn de verwachtingen voor het seizoen erg positief. "China zal door de slechte weersomstandigheden naar verwachting 20 tot 30% minder gember deze kant opsturen. Maar de kwaliteit van de eerste aankomst stemt me zeer tevreden."

"We krijgen nu nog gelimiteerde volumes binnen, maar de vraag is goed en het prijsniveau stijgt met de dag. De markt is dan ook leeg. Zowel Peru -  met bio-gember - als BraziliĆ« zijn het seizoen geĆ«indigd, dus het is hoofdzakelijk China wat de klok slaat", vertelt Gerry. Rida Trade teelt zelf gember in het Chinese Shandong, maar koopt ook volop gember bij in China om haar klanten in Europa van gember te voorzien. Afgelopen importeerde het bedrijf maar liefs 700 containers uit China.

"Waar we in eerdere jaren voornamelijk actief waren in de afzet richting de groothandelsmarkten, bedienen we nu meer en meer supermarkten. De enorm fluctuerende groothandelsprijzen maken de handel lastig en met supermarkten zijn goede programma's af te spreken. Op onze locatie in Poeldijk verpakken we de gember in elke gewenste verpakking", besluit Gerry.

Naast gember biedt Rida Trade een uitgebreid Chinees assortiment aan, bestaande uit zoete aardappelen, knoflook, paddenstoelen, kastanjes, nashi-peren en eddoes.

Voor meer informatie:
Hans van der Meulen
Rida Trade
ABC Westland 668,
2685DH Poeldijk
Tel: +31 174 700 205
hans@ridatrade.nl 
www.ridatrade.nl