Aardbeiendag en ISFC 2019: ‘nieuwjaarsreceptie’ met inhoud

Tholen – Na 2018, een jaar vol extremen, was het traditiegetrouw begin januari weer tijd voor de ‘nieuwjaarsreceptie’ voor iedereen die de zachtfruitsector een warm hart toedraagt. Verdeeld over de Aardbeiendag op woensdag en de International Soft Fruit Conference op donderdag kwamen er ruim 1400 bezoekers naar de Brabanthallen in Den Bosch. Ongeveer tweehonderd man duikt vandaag ook nog de kas in bij Delphy en WUR in Bleiswijk.

Bekijk hier de fotoreportage van beide dagen.

De opening van het plenaire programma met de klok mee vanaf linksboven: dagvoorzitter Ad Bastiaanse, Gerard van den Brand (Landelijke LTO Gewascommissie Aardbei), Sjaak van der Tak (Glastuinbouw Nederland) en Harrie Pijnenburg (Delphy) die het het inhoudelijke programma aanving met een lezing over gewasbeschermingsuitdagingen in de sector.

Het gaat de sector voor de wind en dus werden in de wandelgangen aan de lopende band de beste wensen voor weer een mooi nieuw jaar overgebracht. In de stands, weer meer dan vorig jaar (kijk de foto’s er maar op na), ook positieve geluiden. De nodige nieuwe producten waren door de diverse toeleveranciers meegebracht, waaronder technieken voor LED-belichting om jaarrond aardbeien te kunnen telen.

Met de klok mee van linksboven: Klaas Niewold (Flevoplant) met Marcel Dings (Brookberries) en een kist met aardbeien van onder LED-belichting, Joost Hovens, Thomas Verburg en Gerard Schepers van Cindro hadden op het laatste moment ook nog een stand bemachtigd, Kim Oosterom (Houweling Horticulture) en Harm Vogels (Intracare) samen in een stand én Bart Verheijen en Jan Simons die op de foto gingen voor BVB Substrates, samen met Delphy en ZLTO de organisatoren van de Aardbeiendag. 

Erik Stappers (Signify) gaf een introductie op LED-belichting in de aardbeienteelt ten overstaan van een goed volle zaal. 

Tijdens de opening van het plenaire programma ging Gerard van den Brand van de Landelijke Commissie Aardbei kort in op 2018 als het jaar van ‘extremen’. Extremen die steeds meer de norm zullen worden en waar de sector dus mee om zal moeten leren gaan. En dat vergt ook een speciale benadering gericht op zachtfruit, aldus Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland die trots aan de zaal meegaf dat aardbeien na tomaten en chrysanten inmiddels de derde teelt van Nederland zijn.

Bekijk hier de fotoreportage van beide dagen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven