Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minder producties zorgen voor redelijk prijsniveau

Stilte voor de storm in rodebessenmarkt?

Tholen - De afzet van rode bessen is deze maand wat rustig en is duidelijk in afwachting van de traditioneel drukke decembermaand waarin de meeste bessen worden verkocht. Volgens exporteurs zijn de verschillen tussen de prijzen groot, maar zijn de gemiddelde prijzen door de mindere producties tevredenstellend. "Dit jaar verloopt de verkoop eigenlijk vrij gemakkelijk."

De meeste bessen worden geƫxporteerd door heel Europa, maar ook is er momenteel vraag uit Rusland, het Midden- en het Verre Oosten. "Een land als Italiƫ was veel eerder klaar met eigen product en is hierdoor in plaats van aanbieder een vraagmarkt geworden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Duitsland", laat een exporteur weten.

Hoewel de afzet van rode bessen naar de horeca - vanouds de grootste afnemer van rode bessen - slinkt, heeft de retail de verkoop volgens exporteurs goed overgenomen. "Gelukkig maken de rode bessen tegenwoordig vast onderdeel uit van het supermarktschap. Dat is toch een verschil met een jaar of tien geleden. Het aanbod stijgt niet zo hard als bij bijvoorbeeld blauwe bessen, maar blijft wel goed stabiel."