“Klanten Cofru krijgen één punt waar ze alles kunnen kopen”

Marna Groenten & Fruit neemt Cofru over

Tholen – De Belgische groothandel Marna heeft per 1 januari de groothandel Cofru overgenomen. Dat bevestigd Patrick Peumans van Marna. “We hadden een vriendschappelijke band met elkaar. Wanneer wij van de veiling afkwamen, namen we ook goederen voor Cofru mee en zette deze af. Daarnaast was de eigenaar van Cofru op leeftijd en zijn zonen wilden graag blijven werken in het bedrijf, maar zagen het niet zitten om alle verantwoordelijkheid te dragen. Zo zijn de afspraken voor de overname stilletjes begonnen”, vertelt Patrick.

Marna is een groothandel van groenten en fruit met vestigingen in Brussel en Luik op de vroegmarkt. Sinds vorig jaar werkten zij ook samen met Oresto Food Partners voor de belevering van de groenten en fruit aan hun klanten. Uit deze samenwerking is Pro Food ontstaan die in Limburg de Oresto producten verdeelt samen met verse groenten, vlees en vis.

“Cofru belevert zo’n 70 à 80 instellingen, restaurants en winkels en dit is een mooie aanvulling op de klantenkring en om te groeien in omzet. Daarnaast exporteert Cofru ook naar Duitsland en hebben ze een deel diepvriesgroenten en andere producten voor de foodservice in hun assortiment en dat past goed bij onze andere firma Pro-Food”, aldus Patrick. “Cofru en Pro-Food hadden wat klanten die elkaar overlapten en nu kunnen we de bezorgroutes beter op elkaar afstemmen.”

Sinds 1 januari zijn de klanten van Cofru bij Pro-Food geïmplementeerd. Pro-Food wordt het nieuwe uithangbord, maar Marna blijft de overkoepelende firma. “Pro-Food levert naast groenten en fruit ook vlees, vis en non-food aan de foodservice. Het voordeel voor de klanten van Cofru is dat ze één centraal punt krijgen waar ze alles kunnen kopen”, besluit Peumans.

Voor meer informatie:
Patrick Peumans
Marna
Werkhuizenkaai 22-23
1000 Brussel
+32(0)22 45 11 83
boekhouding@marna.be  
www.marna.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven