Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Acht jaar cel voor smokkel van 75 miljoen euro aan cocaïne in ananas

Acht jaar cel eiste het OM tegen de hoofdverdachte in de internationale cocaïnesmokkel die diende op 20 december 2018. De andere verdachten hoorden gevangenisstraffen van 5 tot 6,5 jaar tegen zich eisen.


 
Op 14 november 2017 werd in een loods in Oudenbosch cocaïne ter waarde van 75 miljoen euro aangetroffen. De drugs zat tussen een lading ananas die vanuit Zuid-Amerika via de haven van Antwerpen binnenkwam en werd getransporteerd naar Brabant. In totaal werden 150 pakketten aangetroffen met een totaalgewicht van 1740 kilo cocaïne. In de loods werden vier mannen aangehouden, later nog een vijfde verdachte. De mannen ontkennen dat ze van de cocaïne afwisten. Onder andere gezien de getroffen voorbereidingen in de geobserveerde loods acht de officier van justitie dit niet geloofwaardig. De politie trof gehuurde busjes aan. Ook stonden lege verhuisdozen en materialen klaar om de drugs snel uit te laden en verder te distribueren.

‘Het draaien van onderzoeken naar grootschalige en internationale smokkel van verdovende middelen vanuit Zuid-Amerika naar Nederland is vaak tijdrovend en arbeidsintensief,’ benadrukte de officier van justitie op zitting. Deze vondst en de aanhouding van de vijf verdachten kon plaatsvinden ondanks de geraffineerde werkwijze van de criminelen en dankzij de doortastendheid van de politie.

Op 25 januari 2019 volgt uitspraak.

Bron: OM

Publicatiedatum: