Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teboza Productions vanaf 1 januari 2019 volledig PlanetProof

Teboza Productions had voor een deel van haar asperges reeds het Milieukeur certificaat (de voorganger van PlanetProof), maar we zijn er trots op nu te kunnen melden dat alle asperges van Teboza Productions vanaf 2019 gecertificeerd zijn met het duurzaamheidskeurmerk PlanetProof.

Het keurmerk PlanetProof biedt de garantie dat de gehele productie van asperges bij Teboza Productions op een duurzame wijze plaatsvindt.

Met het PlanetProof certificaat voldoen wij als Limburgse aspergeteler aan de strenge bovenwettelijke eisen op het gebied van onder andere gewasbescherming, energie, waterverbruik en verpakkingen. ”Met deze certificering geven we invulling aan onze doelstelling om onze bedrijfsvoering de komende jaren steeds verder te verduurzamen”, aldus Will Teeuwen en Rik Kursten.

Teboza Productions wil met het behalen van het PlanetProof certificaat laten zien dat het in de praktijk haalbaar is om de aspergeteelt gecertificeerd te krijgen. Ad van Haperen, die samen met de rest van het teeltteam, actief betrokken was bij het project “Wij hebben bij Teboza Productions gezien dat het voldoen aan de eisen van PlanetProof alleen maar kan door in het team traditionele denkwijzen over boord te zetten en voor diverse vraagstukken vernieuwend te denken. Wat ons daarbij absoluut heeft geholpen, is de ervaring die wij de afgelopen jaren bij Teboza Organics hebben opgedaan met onze biologische teelt”.

De komende tijd gaat Ad van Haperen met de opgedane kennis actief in gesprek met de bij Teboza leverende telers, om zo op individuele basis eventuele ondersteuning te bieden bij het behalen van het PlanetProof certificaat.

Publicatiedatum: