Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mini-groenten heel populair op het kerstbord

„Goede afzet van Zuid-Afrikaanse patisson rond kerst"

Groenten in klein formaat zijn een blikvanger op elke kersttafel. Gastronomen en koks weten dit segment juist in de koude tijd van het jaar zeer te waarderen. Onder andere mini-wortelen, mini-prei en mini-courgettes worden momenteel vlot verkocht. Ook de patisson,  een mini-pompoenras, is momenteel relatief populair. „We hebben deze mini-groente eigenlijk het hele jaar door in het assortiment. Rond kerst gaat de verkoop echter duidelijk omhoog – ik schat met circa 50-100 procent", aldus een inkoper van de Zwitserse gastronomieleverancier Mundo AG.

Goede vraag
Mundo AG biedt haar klanten momenteel mini-groenten uit twee herkomstlanden aan: Zuid-Afrikaanse producten en producten uit Frankrijk (het merk Prince de Bretagne). „De Fransen zetten sterk in op bepaalde producten binnen dit segment. De genoemde mini-pompoenen worden daar niet geteeld, maar de gangbare wintergroenten zoals prei wel. Die worden eigenlijk het hele jaar door goed afgenomen, voornamelijk als decoproduct in de gastronomie.“

Vanwege de grote vraag naar mini-groenten moeten de gastronomieleveranciers op tijd bestellen om hun klanten van voldoende producten te kunnen voorzien. „Er ontstonden in de afgelopen jaren al enkele tekorten binnen dit segment. Daarom hebben we al meer dan een maand geleden afspraken gemaakt met de leveranciers in Zuid-Afrika. Daar kwamen nog de stakingen in Frankrijk bij, waar we vanuit verschillende hoeken iets van merken."

125 jaar op de markt
Mundo AG is een traditierijk groothandelsbedrijf en bestaat sinds 1893. Dit jaar vierde het bedrijf haar 125-jarig jubileum. Momenteel heeft het bedrijf 200 medewerkers in dienst, die circa 1600 klanten in Centraal Zwitserland van dagelijks verse producten voorzien. De jaarlijkse overslaghoeveelheid bedraagt circa 2.000 ton groenten en fruit, zuivel- en diepvriesproducten.

Verdere informatie:
MUNDO AG
Buzibachstrasse 15
6023 Rothenburg
041 288 89 29
verkauf@mundoag.ch 
www.mundoag.ch   

Publicatiedatum: