Italië: vraag naar wintergroenten komt laat op gang

Na weken van gelimiteerde bestellingen lijken deze nu weer aan te trekken. Dat geldt zeker voor seizoensgroenten zoals boerenkool en zwarte kool(Cavola Nero). Dat wordt bevestigd door het Italiaanse Sipo, specialist in de teelt en afzet van groenten. In deze periode worden de seizoensgroenten en andere traditionele groenten zoals spinazie naar voren geschoven.

Ongesneden boerenkool

"De gewassen in ons assortiment voldoen aan alle behoefte van de klant en in deze periode is meer vraag naar bepaalde groenten. Het gaar dan vooral om typische herfst- en wintergroenten zoals boerenkool, zwarte kool en spinazie. Dit zijn groenten die door de consument gewaardeerd worden en die gemakkelijk te gebruiken zijn", zegt Elisa Monticelli, marketing manager bij SIPO.

Spinazie in zakken

De drie genoemde groenten zijn biologisch en worden gewassen en gesneden op de markt gebracht. De biologische groenten worden geteeld in de provincie Salerno en de conventionele in Emilia Romagna.

Het wassen van de spinazie

"De gewassen spinazie wordt in zakken van 400 gram op de markt gebracht en de ongewassen in opvouwbare kratten. Het grootste gedeelte wordt in Italiƫ op de markt gebracht en langzaam maar zeker zetten we ons ook in het buitenland op de markt. Momenteel zijn we bezig met het testen van een verpakking die de houdbaarheid verlengt", zegt Elisa Monticelli.

Elisa Monticelli met een pak zwarte kool

Volgens Monticelli hebben de abnormale temperaturen in de maand oktober ertoe geleid dat de consumptie van wintergroenten later op gang komt. "We hopen nu dat de kerstperiode ervoor zorgt dat de consumptie op gang komt en terugkeert naar het normale niveau."

Contact:
SIPO srl

Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN)
Tel.: (+39) 0541 339711
Fax: (+39) 0541 339734
Email: sipo@sipo.it
Web: www.sipo.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven