Tholen - De tijden dat de handel van Enes alleen in busjes richting het Duitse Ruhrgebied verdween, ligt inmiddels ver achter. "Onze cash & carry handel is nog steeds springlevend, maar onze klandizie is inmiddels ver over de landsgrenzen uitgebreid. We hebben klanten in Noorwegen, Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk", vertelt directeur Ercument Saka. "De Duitse markthandel vormt nog altijd de basis, maar de groei zit in de andere exportlanden."

Samen met zijn compagnon Huseyin Culdur richtte hij veertien jaar terug Enes op. Inmiddels heeft het duo de leiding over het grootste Turkse AGF-handelsbedrijf van Nederland. Naast Duitse markthandelaren worden de laatste jaren ook volop groothandelsmarkten, grossiers en supermarkten bediend. Sinds 2015 is Enes gevestigd in het voormalige pand van Van der Staay met een totale oppervlakte van bijna 9.000 m2, waarvan 5.000 m2 loodsoppervlakte, waar werkelijk alle handel te vinden is. En klanten hoeven niet met een lege maag te vertrekken, getuige het bordje richting de 'kebab'.


Huseyin Culdur en Ercument Saka

"Onze kracht zit in het totaalassortiment. De Turkse import vormt al jaren een sterke pijler van ons bedrijf, maar we importeren ook uit Spanje, Italië, Griekenland, Frankrijk, Duitsland en België", vertelt Ercument. "De afgelopen weken zijn we erg druk met Turkse handel, zoals kweeperen, Santa Maria-peren en granaatappelen. Die voeren we al jaren, maar de laatste tijd ook steeds meer in programma's. De laatste jaren neemt de vraag naar granaatappelen toe en ten opzichte van de andere herkomsten hebben de Turkse granaatappelen de kleur mee. De oogst is dit jaar goed geweest. We hebben een mooi aanbod in de cellen en hopen het seizoen tot eind februari door te trekken."

Maar ook weet Enes de laatste jaren de weg naar België goed te vinden. Bij BelOrta, Coöperatie Hoogstraten en de REO Veiling koopt Enes een fiks volume groenten en fruit in. "Huseyin koopt graag nogal groot in, soms wel tot tachtig pallets per dag. Aan mij en het verkoopteam de uitdaging om daar weer een klant voor te vinden. Gelukkig weten veel klanten ons ook voor de Belgische groenten te vinden. We zijn dik tevreden over 2018", besluit Ercument.

Voor meer informatie:
Enes
Venrayseweg 124
5928 RH Venlo
Tel: 077-3961190
info@enesbv.nl
www.enesbv.nl