Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nawel Boucetta, Groupe Estivin:

“Zelfs bij minigroenten geven consumenten de voorkeur aan seizoensproducten”!

“De kerstperiode is bijzonder voor de afzet van mini-groenten. Rond de feestdagen neemt de consumptie altijd toe. Mensen willen eens wat anders dan anders en proberen een vleugje originaliteit en tegelijk het maximale aan smaak aan hun dinerborden toe te voegen”, legt Nawel Boucetta van Groupe Estivin uit.


“De populairste producten voor de komende feestdagen zijn mini-bloemkolen, mini-broccoli, mini-romanesco, mini-bieten en mini-wortels," voegt Nawel er nog aan toe. Meestal verkopen we rond deze tijd ook nog prei, venkel en raap. Zelfs bij minigroenten geven consumenten de voorkeur aan seizoensproducten.”


Newel is in- en verkoopvertegenwoordiger bij Estivin Primeurs de Loire, een dochteronderneming van Groupe Estivin. Ze houdt zich bezig met alle niche-producten en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een klantenbestand bestaande uit klanten uit de voedingsindustrie.


"Momenteel is er een vrij breed scala aan mini-groenten," legt Nawel uit. "Er zijn onder andere mini-aubergines, mini-komkommers, ronde en lange mini-courgettes, mini-bloemkolen, mini-venkel, mini-bieten, mini-raap, mini-paksoi, mini-paprika’s, mini-prei en gele en groene pattisons." Mini-wortels blijven echter de belangrijkste producten. “De mini-wortel is echt een basisproduct: met bladgroente, zonder bladgroente, veelkleurig. Steeds vaker staan mini-groenten bij mensen op het kerstmenu.”


Groupe Estivin onderscheidt zich onder andere met producten uit Val de Loire. “We vinden het belangrijk om de lokale productie zoveel mogelijk te respecteren. Het aanbod aan groenten en fruit is erg groot en is elk jaar, elk seizoen opnieuw in ontwikkeling. “ Zijn de mini-groenten niet in Frankrijk zelf verkrijgbaar, dan worden ze geïmporteerd vanuit Spanje of Zuid-Afrika.

Een groeimarkt
Nawel heeft altijd mini-groenten in- en verkocht. “Lang geleden waren mini-groenten nog vrij onbekende producten. Tegenwoordig weten consumenten mini-groenten steeds meer te waarderen en worden ze steeds vaker aan hun menu toegevoegd. Toch blijven mini-groenten niche-producten die niet voor iedereen toegankelijk zijn.“

“Mini-groenten hebben ook al een belangrijke plek veroverd op de catering- en horecamarkt. Mini-groenten zijn ongebruikelijk: ze staan mooi op een bord, en op dat bord kun je meteen meerdere soorten kwijt. Daarnaast hebben ook consumenten ontdekt dat mini-groenten op verschillende manieren klaar te maken en te presenteren zijn (koken, stomen, stoven). “

Over Estivin-Primeurs de Loire
Groupe Estivin heeft in Frankrijk 13 dochterondernemingen. Estivin Primeurs de Loire is een van de groothandelsdistributeurs van fruit, groenten en zeevruchten.“ Wij leveren onze producten onder andere aan scholen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, gevangenissen en het leger. Ook leveren we aan middelgrote en grote supermarkten.”

Voor meer informatie:
Nawel Boucetta
Estivin – Primeurs de Loire
[email protected]
www.estivin.fr

Publicatiedatum: