Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Phaff Export Marketing

Volop kansen en mogelijkheden in Rusland, Oezbekistan en Kazachstan

Op dinsdag 11 en woensdag 12 december vonden op initiatief van de Landbouwraad van de Nederlandse Ambassade in Moskou twee seminars plaats, waarin de kansen en mogelijkheden voor de agro en food sector in Rusland, Oezbekistan en Kazachstan aan het bedrijfsleven werden belicht. Daarnaast werden ervaringen m.b.t. zakendoen in deze landen gedeeld vanuit diverse organisaties.  

Seminar Agro Food sector in Oezbekistan
Sinds de aantreding van de nieuwe President Mirzijojev waait er een nieuwe wind in Oezbekistan; een land tien keer zo groot als Nederland en dat ruim 30 miljoen consumenten telt. Dankzij de politieke en economische hervormingen is het klimaat voor zaken doen aanzienlijk verbeterd. De Oezbeekse overheid stimuleert daarnaast haar eigen landbouwsector en productie, waardoor behoefte is aan (Nederlands(e)) uitgangsmateriaal, innovatieve technologie en praktijkgerichte kennis.

In de eerste helft van 2019 zal er voor de Agro-Food sector in Oezbekistan zowel een handelsmissie als Holland Paviljoen op de AgroTech Expo worden georganiseerd.

Seminar fruit sector in Rusland en Kazachstan
Ook de Russische evenals de Kazachse overheid stimuleren de eigen fruit sector en hebben behoefte aan uitgangsmateriaal, innovatieve technologie en praktijkgerichte kennis uit Nederland. Zo is in Kazachstan, een land dat voor meer dan 80% bestaat uit agrarisch gebied, allen al in 2018 700 miljoen euro geïnvesteerd in deze sector (stijging van 18,4%). Het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft een sector studie laten uitvoeren in beide landen en de resultaten en inzichten hiervan werden tijdens het seminar gepresteerd.

Tevens vond aan het einde van de dag de officiële ondertekening van het Convenant ‘Dutch Fruit Solutions Kazakhstan’ plaats

Klik hier voor het artikel over het convenant Dutch Fruit Solutions

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek naar kansen voor Nederland in de Russische fruitketen

Voor meer informatie

Handelsmissie Landbouwraad
Meeuwes Brouwer
mos-lnv@minbuza.nl 
T: +7 495 797 2917

Holland Paviljoen
Phaff Export Marketing
ah@phaff.com 
T: +31 36 760 7103.

 

 

Publicatiedatum: