Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sperziebonen uit Egypte en Marokko op Italiaanse markt

Sinds een aantal weken zijn er geen Italiaanse sperziebonen meer op de markt. In plaats daarvan komen ze uit Marokko en Egypte. De Italiaanse Giorgio Vittorio van het gelijknamige bedrijf uit Cesenatico is een specialist op dit gebied en importeert nu, in het tegenseizoen, sperziebonen uit Noord-Afrika en vervolgens uit Senegal.

Matteo Magnani en Vittorio Giorgini

"Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat er Italiaanse sperziebonen worden geteeld in Afrika. We voorzien de telers namelijk van zaden en de technologie en we leren ze hoe sperziebonen geteeld moeten worden. We volgen elke fase, tot aan de verwerking en verpakking. Vanuit kwalitatief oogpunt maakt het niet uit of de sperziebonen in Italië of Afrika worden geteeld", zegt technisch manager Matteo Magnani.

Verpakkingen met sperziebonen

Vanuit Noord-Afrika arriveren de sperziebonen per schip in Italië. In die landen wordt er met de hand geoogst en dat beperkt de arbeidskosten. Dit maakt een langere opslag van de bonen mogelijk in vergelijking met de bonen die door een machine worden geoogst. De Senegalese sperziebonenteelt zal half december van start gaan.

"Het seizoen in Italië was wisselend vanwege de weersomstandigheden. In juli hadden we een overschot terwijl er in augustus weinig bonen voor handen waren. Als gevolg hiervan waren de prijzen in juli erg laag en in augustus stegen de prijzen. Pas vanaf half september keerde dit terug naar de normale waarde. Maar toen kwam de hitte in oktober, wat zorgde voor een vroege oogst want aan het einde van de maand was het oogsten al gebeurd, ongeveer 10 dagen eerder in vergelijking met een normaal jaar", zegt Magnani.

Contact:
Giorgini Vittorio
Via Pavirana 102
47042 Cesenatico (FC)
Tel.: (+39) 0547/676073
Email: matteo.magnani@giorgini.com 

 

Publicatiedatum: