Capespan heeft het IFS Broker-certificaat weten te bemachtigen. Het certificaat heeft betrekking op voedselveiligheid bij het inkopen en afzetten van AGF.

“We zijn een van de slechts twaalf exporteurs in Zuid-Afrika die dit certificaat in handen hebben. Ik ben daarom ontzettend trots op het feit dat ons AGF aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoet," zegt Tonie Fuchs van Capespan.

Het doel van het IFS Broker-certificaat is om veiligheid en kwaliteit te garanderen over het traject dat loopt tussen productie en distributie. De resultaten van de inspecties van het IFS zorgen ervoor dat retailers efficiënt verbeteringen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit in hun bedrijfsvoering toe kunnen passen. Het IFS Broker-certificaat garandeert bovendien de reputatie van Capespan als een leverancier van veilige en kwalitatief hoogwaardige producten.

“Bij Capespan zijn we van mening dat wij succes hebben, als onze klant dat ook heeft. Het certificaat laat onze toewijding zien met betrekking tot het succes van onze klanten," zegt Fuchs.

Capespan werkt nauw samen met telers, pakstations en andere partners in de leveringsketen. Het exportbedrijf zorgt ervoor dat HACCP-principes over de gehele keten worden toegepast. Om aan de hoogste kwaliteitsstandaarden te kunnen voldoen heeft Capespan onlangs zijn eigen bedrijfsvoering kritisch onderzocht.

Volgens Fuchs komen de kernwaarden van het bedrijf neer op het leveren van service, eenvoud en transparantie naar zowel de teler als de retailer. "Ons belangrijkste doel is om nauw met onze klanten samen te werken door de leveringsketen zo efficiënt mogelijk te beheren. We willen een service geven die tegemoet komt aan de behoeftes van de klant."

Ook het importbedrijf Capespan Europe heeft een IFS Broker-certificaat, dat regio's buiten Zuid-Afrika beslaat.

Voor meer informatie:
Adele Ackerman
Capespan
E-mail: adele@cgl.co.za  
Tel: +27 21 912 1718
Mobiel: +27 (0) 82 466 6341