Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee keer zoveel lychees bij Belgian New Fruit Wharf Zeebrugge als vorig jaar

Tholen – Woensdag 12 december heeft het eerste schip uit Madagaskar zijn lychees gelost in de haven van Zeebrugge. Volgende week wordt er een tweede vol geladen schip verwacht. “In tegenstelling tot vorig jaar zijn er dit jaar terug twee schepen met lychees die worden gelost in Zeebrugge die bestemd zijn voor Noord-Europa”, vertelt Johan Claes van Belgian New Fruit Wharf. “We zien jaar na jaar de hoeveelheid lychees uit Madagaskar groeien. Er gaat ook steeds meer naar nieuwe markten in Oost-Europa.”In Antwerpen zal voor het eerst in lange tijd op de Belgian New Fruit Wharf een schip met druiven worden gelost. “Voorheen kwamen de Zuid-Afrikaanse druiven aan in Vlissingen, maar de klant heeft ervoor gekozen om ze in Antwerpen te lossen. Mogelijk komen er in het nieuwe jaar nog meer schepen met druiven uit Zuid-Afrika”, aldus Johan. “Toch is de containerisatie een belangrijk thema in de logistieke wereld. Het aantal conventionele schepen neemt af en de containerschepen nemen toe. Qua fruit worden bananen nog weleens per conventioneel schip gedaan, maar ook dat aandeel neemt af.”


Door het wekelijks lossen van drie deepsea containerdiensten speelt de Belgian New Fruit Wharf in op de nieuwe trends. “Door de aanloop van een deepsea containerschip onmiddellijk aan de koelloods wordt een hoop tijd en daarom ook geld bespaard voor de ontvangers. In Antwerpen komen deepsea containers van Hamburg-Süd, Maersk Line en CMA CGM uit Zuid-Amerika en de Caraïben en in Zeebrugge CMA CGM met onder andere kiwi’s uit Nieuw-Zeeland”, zegt Claes. Van de drugsproblematiek in de havens heeft de Belgian New Fruit Wharf maar minimaal last. “We hebben interne procedures waardoor in samenwerking met politie en douane ervoor gezorgd wordt dat alles wordt gevonden. Het is zeker niet fijn dat er drugs tussen de lading zit, maar wij vinden het zeer belangrijk dat het wordt gevonden en onderschept.”

Voor meer informatie:
Johan Claes
Belgian New Fruit Wharf
Kiwiweg 120
8380 Zeebrugge
+32(0)543 65 87
johan.claes@sea-invest.com  
www.sea-invest.com