Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon van den Hombergh, Frankort&Koning:

"Voldoende alternatieven voor Cantaloupe-meloen in de Kerstweek"

Tholen - "De markt voor Cantaloupe-meloenen zal het hele jaar krap blijven", verwacht commercieel directeur Leon van den Hombergh van Frankort&Koning uit Venlo. "In Braziliƫ is er net wat minder aangeplant en daarbij vallen deze meloenen redelijk grof, wat ze niet geschikt maakt om te verpakken voor de Europese markt. Daardoor is het momenteel op en tekort wat betreft cantaloupe-meloenen."

Van een drama richting de Kerst is volgens Leon echter geen sprake. "Met gele meloenen, Galia's, seedless watermeloenen en Piel de Sapo zijn er genoeg alternatieven beschikbaar voor de feestweek tegen normale prijzen. Een actie met deze meloenen voeren, is geen enkel probleem."

"De prijs van Galia's ligt tussen de 6 en 7 euro, gele meloenen worden voor 7-8 euro verkocht en de watermeloenen gaan voor zeven dubbeltjes weg", somt Leon op. "Dit houdt voor de decembermaand niet over, maar wellicht helpt de vertraging van de boten richting het weekend toe om de markt wat leger te ruimen."

"Begin december slaat traditiegetrouw de stress voor de feestdagen toe, maar omdat Kerst dit jaar relatief laat in week 52 valt, is er nog ruim de tijd om de schappen te vullen", rekent Leon voor. "En uit deze situatie blijkt maar weer eens dat de meloenenmarkt elk jaar weer anders is. Dat onvoorspelbare maakt de meloenenhandel in elk geval nooit saai!"

Voor meer informatie
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
Tel: +31 (077) 389 72 72
Fax: +31 (077) 382 61 34
l.vdhombergh@frankort.nl 
www.frankort.nl