Tholen - De aandacht voor het afgelopen seizoen van Boer zoekt Vrouw is weer wat weggeëbd. Sommige boeren hebben blijvende indruk gemaakt, net als boer Geert die in 2014 meedeed. Hij kreeg zoveel publiciteit dat hij nog altijd bekendheid geniet. Wanneer je overbuurman een branding- en communicatiebureau heeft, is de link naar een eigen merk al snel gelegd. Onder het label Boer Geert promoot hij sinds enige tijd gezond eten uit de regio.

Foto Studio CC

Met slogans als 'vers van het land naar de klant' en 'alleen vers komt erin' zet hij zijn producten via diverse kanalen in de regio af maar sommige producten komen in heel Nederland terecht. “Ik lever indirect aan Distrivers, mijn boerenkool ligt daardoor in zieken- en verzorgingshuizen van Amsterdam tot Groningen", vertelt Geert Krops, beter bekend als Boer Geert. Met veel passie teelt hij jaarrond diverse producten in de volle grond. Van typische Groningse streekproducten als droge bonen en aardbeien, bloemkool, wortelen enzovoort. In deze tijd van het jaar is er volop boerenkool beschikbaar. "We strippen de bladeren, alleen het blad wordt versneden en niet de nerven en dat maakt de boerenkool veel lekkerder dan die verkocht wordt bij veel supermarkten", vertelt Geert.

Overbuurman Studio CC ontwierp onlangs promotiemateriaal voor streekproducten van Boer Geert voor Jumbo Vlagtwedde (zie foto). Ook bij Coop-filialen nabij Onstwedde waar Geert zijn bedrijf heeft, worden zijn producten verkocht. "Helaas is het aantal supermarkten dat ik beleverde wel afgenomen doordat de groentechef wisselde of omdat de groothandel bonuskorting geeft of omdat ze gezamenlijk landelijk moeten inkopen." Geert begrijpt die mentaliteit niet zo. "Ik kan veel verser product leveren en vaak ook goedkoper. Mijn boerenkool kost 99 cent voor 500 gram, bij de supermarkt ligt het voor 1,49 euro voor 300 gram." Naast supermarkten levert Geert aan markthandelaren, een aantal winkels en zet ook veel via zijn eigen boerderijwinkel af.

Geert vindt dat er veel meer aandacht moet zijn voor herkomst en teeltwijze. "Ik promoot goed eten. Je wordt ziek van de rommel die je in je dure lijf stopt. We moeten gewoon goed eten wat dicht bij huis en verantwoord geteeld wordt. Gelukkig is daar wel steeds meer aandacht voor. Om meer bewustzijn te creëren, werk ik met motto’s: 'Zo het land, dokter aan de kant' en 'vers van het land, snel en lekker op uw bord beland'. Hopelijk gaan consumenten daarover nadenken." 

De teelt en afzet van zijn eigen producten houdt Geert flink bezig. "Ik sta om 4 uur 's ochtends op, maar niemand hoeft me te roepen. Ik heb ADHD, dus altijd veel energie. Veel geleerd heb ik niet maar ik ben wel een ondernemer. Ik wist dat ik graag tuinder wilde worden. Dit hele bedrijf is vanuit een hobbytuin opgezet." Nu Geert 70 is, is de batterij 's avonds wel wat eerder op. "Ik ga de zaak vanaf volgend jaar overdragen aan Heijn, die kent het bedrijf heel goed en heeft hier in zijn jonge jaren altijd gewerkt."

Foto Studio CC

Voor meer informatie:
Kwekerij Krops
Geert Krops
Zandtangerweg 64
9584 TA Mussel
T: 0599-454447
g.krops@geert-krops.nl  
www.geert-krops.nl 

Studio CC
René Fietje
Zandtangerweg 63/63a
9584 TA Mussel
T: 0599 65 12 44
info@studiocc.nl 
www.studiocc.nl