Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Betere weersomstandigheden voor Mexicaans bramenseizoen

Het Mexicaanse bramenseizoen wordt elke week gemakkelijker doordat het regenseizoen plaats maakt voor gunstiger weer. Wish Farms dat verschillende soorten bessen in Mexico teelt, meldt dat de aantallen goed zijn en de kwaliteit door het drogere weer verbeterd is. "Momenteel komt al het aanbod uit Mexico. Het seizoen zal hier doorlopen totdat we weer in mei naar de VS overstappen. Het aanbod is dit jaar overvloedig en we hebben sinds de start van het seizoen geen tekorten gezien," aldus Amber Maloney van Wish Farms dat z'n hoofdkantoor in Florida heeft.

Markt zwakker dan verwacht

De zaken zagen er positief uit voor Amerikaanse importeurs tijdens de start van het bramenseizoen in Mexico dit jaar met een sterke vraag. Maar de markt is magerder dan verwacht omdat enkele telers aan het begin van het seizoen met kwaliteitsproblemen kampten door de regen. Dit kan bijgedragen hebben aan vraagtekort. Sindsdien zijn de hoeveelheden gestegen en geraamd wordt dat de markt zal aantrekken door de verbeterde kwaliteit.

"De prijzen liggen lager dan in het afgelopen jaar tijdens dezelfde week. Dit komt misschien door de aanvankelijke kwaliteitsproblemen. De marktvraag was in het algemeen lager dan verwacht. De volumes van de afgelopen weken liggen hoger dan vorige seizoenen en we verwachten dat de vraag aantrekt en op een normaal niveau uitkomt."

Het belang van jaarrond aanbod

De afgelopen jaren heeft Wish Farms gewerkt aan het verhogen van de beschikbaarheid van bessen, waardoor het bedrijf nu de vier belangrijkste bessensoorten jaarrond kan leveren. Volgens Maloney was dit belangrijk voor de retailers die vertrouwen op een jaarrond aanbod van bessen om aan de consumentenvraag te kunnen voldoen. De volgende stap is het jaarrond aanbieden van bio-bessen van elke soort. 

"Wish Farms is op zoek naar innovatieve rassen. We willen retailers op maat bedienen. Wish Farms biedt conventionele en bio-bramen. In 2016 begonnen we met een programma om de vier bessen jaarrond te kunnen leveren. We hebben een sterke deal voor bio-bramen dit Mexicaanse seizoen."

Voor meer informatie:
Amber Maloney
Wish Farms
Tel: +1 (813) 752-5111 ext. 506
amber@wishfarms.com
www.wishfarms.com

Publicatiedatum: