Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Grootscholten, Daily Fresh Radish:

"Radijsmarkt in twee weken volledig omgeslagen"



Tholen - Was het de laatste 2 maanden armoe troef in de radijsmarkt met een groot aanbod en lage prijzen, de laatste twee weken is de marktsituatie als een blad aan een boom omgeslagen. "Bij iedereen groeide de radijs de laatste maanden hard als gevolg van de hoge temperaturen en de grote hoeveelheid zonuren in september en oktober. Maar sinds het koude weer de afgelopen twee weken zijn intrede heeft gedaan, zie je een enorme omslag", vertelt John Grootscholten van Daily Fresh Radish uit Naaldwijk.

"Wat we de afgelopen twee maanden voorlagen, zijn we nu heel hard aan het inhalen. De radijs die we normaliter nog zouden moeten gaan bossen, die is al weg dus per saldo gaan de producties zo hard achteruit dat het nog maar de vraag is of we de komende weken iedereen kunnen beleveren", vervolgt John.

"De prijzen lagen onder druk, maar vertonen nu een stijgende lijn. Daarbij staan de feestdagen ook nog eens garant voor een extra vraag naar radijs, dus het wordt nog een uitdaging om die vraag met z'n allen in te vullen. Dat kan best nog eens spannend worden. Ondanks dat we onder glas telen en alles goed onder controle hebben, is het toch weer de natuur die het laatste woord heeft.


Sinds een half jaar is de vierde certificering een feit en is Daily Fresh Radish ook Planet Proof gecertificeerd.



De radijs van Daily Fresh Radish komt via exporteurs wereldwijd bij de supermarkten en groothandels terecht. "Naast de losse radijs en bosradijs hebben we sinds een paar jaar ook ingezet op de zogeheten specialties, zoals witte radijs, witpuntradijs en ijspegels. Ook die vinden richting de feestdagen normaliter gretig aftrek, maar ook hier zal de beschikbaarheid dit jaar lastig zijn", besluit John.

Voor meer informatie:
Daily Fresh Radish B.V.
Hoge Geest 25
2671 LK Naaldwijk
Tel John Grootscholten: +31(0)6 51 592838
Tel Dennis Grootscholten: +31(0)6 54 244414
www.dailyfreshradish.nl