Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Kieftenburg, Fruit Noordholland bv:

"Goede Elstar wordt goed betaald maar Jonagold en Conference blijven achter"

Tholen - In de hardfruithandel gaat de verkoop nog niet vanzelf. "We doen redelijk handel, maar het blijft duwen. Als je een paar cent omhoog wilt, ben je snel te duur", constateert Erik Kieftenburg van Fruit Noordholland. "Maar de mechanische cellen zijn nu zo goed als leeg en we komen nu in het fruit in de ULO-cellen terecht. Daar zal toch een bepaalde prijs voor gegeven moeten worden."

"Gisteren kwam er wat meer leven in de handel, want vorige week was het maar tammetjes", vertelt de hardfruithandelaar die het hardfruit voornamelijk op de binnenlandse en Duitse markt verkoopt. "De vraag naar Gieser Wildeman begint nu toe te nemen. Goede Elstar wordt ook goed betaald, maar ik vind dat de Jonagold en de Conference achterblijven. Er is gewoon voldoende aanbod van alles. Voor Hollandse Braeburn maakte je vorig jaar nog een euro, nu is het prijsniveau tussen de 50 en 60 cent."

"Over de maatvoering hebben wij in Noord-Holland geen klagen. Hier hebben de telers in tegenstelling tot het zuiden van het land goed kunnen beregenen", vervolgt Erik. "Wel zijn er kwalitatief links en rechts wat problemen. Zo zijn de gevolgen van de droogte wel te zien in de kurkstip bij de Jonagold en Golden en zijn er nogal wat partijen Conference die verlaat geplukt zijn. Die laatste pluk die versneld weg moest, heeft de markt wel wat overvoerd. Ook de Comice-peren zijn relatief snel rijp. Al met al is het een kwestie van goed opletten en geen grote voorraden opbouwen."

Voor meer informatie:
Erik Kieftenburg
Fruit Noordholland BV
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
fruitnhbv@zonnet.nl
www.mjpronk.nl