Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelt- en sorteerbedrijven beëindigen werkzaamheden eerder door slechte perenmarkt

Tholen – “De markt voor peren is momenteel erg slecht. Naast de prijzen is ook de vraag dramatisch laag. Een duidelijke reden voor de lage vraag is er niet echt”, vertelt een Belgische handelaar. “Er zijn gelukkig heel wat teelt- en sorteerbedrijven die de activiteiten eerder stoppen en hun personeel naar huis sturen. Hoe sneller er minder product is, hoe sneller de markt aan zal kunnen trekken.”

De afgelopen weken was het volume peren op de markt redelijk hoog, maar volgens de handelaar zal het volume richting het einde van het jaar snel afnemen. “We verwachten dat het nieuwe jaar een stuk beter zal zijn dan de afgelopen periode. Het zijn nu gewoon een paar slechte weken.”

De kwaliteit van de peren en met name de Conference is dit jaar wel erg goed. “De maten zijn wat kleiner, maar de kwaliteit en de smaak is prima. We zien dat Conference al jaren en nog steeds een peer is die veel wordt gevraagd en verwachten ook niet dat deze wat aandeel zal moeten gaan inleveren aan bijvoorbeeld clubrassen.”