Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Franse appelmarkt is erg rustig”

Volgens Jacques Bañuls, verkoopvertegenwoordiger bij Edenys, is de appelmarkt erg rustig. “De markt is momenteel niet heel erg in beweging, omdat er dit jaar in Europa veel appelen zijn. De prijzen blijven stabiel en er zijn geen uitschieters. De prijzen van dit jaar zijn ook minder hoog dan die van vorig jaar toen er in Europa sprake was van een tekort aan appelen.”

Edenys teelt in het zuidoosten van Frankrijk appelen en brengt ze op de markt. 30% van die appelen zijn bestemd voor de Franse markt. De overige 70% worden in grote aantallen geëxporteerd naar het Midden-Oosten, Azië en Zuid-Amerika. Ook naar Nederland, Duitsland en Engeland vindt export plaats. Duitsland is nog altijd het grootste afzetgebied.  

Gala-appelen

Maandag geen leveringen
Begin deze week hebben protesten van de ‘gele hesjes’ tot wat problemen bij Edenys geleid. “Er zijn afgelopen maandag vrijwel geen leveringen geweest. Dit was voor onze klanten echt een probleem, omdat veel winkels hierdoor niet bevoorraad konden worden.“ 80% van de Franse klanten van Edenys behoren tot de grote en middelgrote supermarkten in Frankrijk.

Edenys is gespecialiseerd in het verhandelen van heel veel verschillende appelen. Denk dan aan de Pink Lady, de Granny Smith, de Gala en de Golden Delicious. Verder is het bedrijf dit jaar begonnen met de eerste aanplant van biologische appelbomen. Van biologische appelen zijn ook weer heel veel verschillende soorten.

Meer informatie:
Edenys
[email protected]  
www.edenys.net 

Publicatiedatum: