Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dirk Vanparys, Bejo Zaden Belgium

“We zien vraag naar gele wortelen toenemen”

Tholen – Op de Interpom | Primeurs stond Bejo Zaden Belgium onder andere met één van de nieuwe wortelvariëteiten Istanbul. “De Istanbul variëteit is niet gevoelig voor het krijgen van een groene kop bij de top waar het loof begint”, vertelt Dirk Vanparys van Bejo Zaden Belgium. “Hierdoor kan een groter deel van de wortel gebruikt worden en worden de oogstverliezen geminimaliseerd. De Istanbul-variëteit past helemaal bij de tijd van nu. Tegenwoordig ligt voedselverspilling onder een vergrootglas in de media en ook meer en meer consumenten maken zich hier zorgen om.” 

Gele wortelen
“Wortelen zijn vandaag de dag nog altijd een ongekend populair product in de verwerking en consumptie. De oranjekleur van de wortel is vrij uniek in het groentengamma, maar ook de neutrale zoete smaak van wortelen maakt het een populair producten onder volwassenen en kinderen”, zegt Dirk. “Naast de oranje wortel zien we de vraag naar gekleurde wortelen toenemen. Met name de vraag naar gele wortel stijgt gestaag. Geel is net als oranje een vrij unieke kleur onder groenten en men kan er veel richtingen mee uit. De gele kleur geeft weinig af, niet zoals het rood van bieten of kool. Dus ideaal voor een groentemix. En het zonnige geel geeft een bord met eten een mooie gekleurde uitstraling.”

Convenience 
Naast de vraag naar gele wortelen ziet Bejo Zaden ook de vraag naar convenience producten toenemen. “Snackwortelen zijn hier een goed voorbeeld van. Het is een makkelijk product en kan goed rauw worden gegeten. Ook spelen snackwortelen goed in op de gezondheidstrends van dezer dagen, waar groenten in de nieuwe voedingsdriehoek helemaal bovenaan staan”, zegt Vanparys. “Ondanks de moeilijke zomer is de prijsvorming voor wortelen goed. Wie veel heeft kunnen beregenen wordt beloond. Het is goed om te zien dat ondanks de lage verwachtingen we alsnog een prima seizoen kunnen hebben.” 


Koen Verbruggen, Seline Vandecaveye en Dirk Vanparys

Voor meer informatie:
Dirk Vanparys
Bejo Zaden Belgium
Berkenhoekstraat 6
2861 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)152 077 71
Dirk.vanparys@bejo.be 
www.bejo.nl