Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans van der Meulen, Rida Trade:

"Gembermarkt trekt aan na moeilijk jaar"

Tholen - Traditiegetrouw neemt de vraag naar gember aan het eind van het einde van het jaar weer toe. "Maar het is geen gemakkelijk jaar geweest", constateert Hans van der Meulen van Rida Trade. "Er waren grote voorraden op de markt en het prijsniveau bleef achter. Pas de afgelopen twee weken is de vraag opgeleefd en ik verwacht dat de prijzen binnen nu en twee weken nog wel 15-20% zullen stijgen."

Rida Trade teelt gember in het Chinese Shandong , maar koopt ook volop gember bij in China om haar klanten - voornamelijk Europese groothandels - van gember te voorzien. "Afgelopen jaar hebben we 700 containers uit China ge├»mporteerd", vertelt Hans. "Daarnaast ontvangen we wekelijks twee containers uit Brazili├ź en importeren we in het seizoen ook Thaise en Peruaanse gember. Zowel uit Peru als China hebben we ook bio-gember beschikbaar."

"We zitten aan het eind van het Chinese seizoen, dus de kwaliteit wordt wat minder. Daarom hebben we momenteel wel zo'n 30 medewerkers in ons warehouse in Poeldijk aan het werk om de gember volgens de juiste specificaties bij de klant te krijgen", besluit Hans. Naast gember biedt Rida Trade een uitgebreid Chinees assortiment aan, bestaande uit zoete aardappelen, knoflook, paddenstoelen, kastanjes, nashi-peren en eddoes.

Voor meer informatie:
Hans van der Meulen
Rida Trade
ABC Westland 668,
2685DH Poeldijk
Tel: +31 174 700 205
hans@ridatrade.nl
www.ridatrade.nl