Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw productiefabriek Rovema van start

Met een feestelijke plaatsing van de eerste steen met ongeveer 60 genodigden zijn in Fernwald de bouwwerkzaamheden begonnen voor de nieuwe montagehal van 3.300 m².

In het nieuwe gebouw zal vanaf juni 2019 de eindassemblage van de verpakkingsmachines en -systemen plaatsvinden. Met het nieuwbouwproject zullen verschillende productieoptimalisaties op het gebied van materiaalstromen worden doorgevoerd.
Rovema zal onder andere een nieuw lasersnijsysteem installeren met een volledig automatisch materiaalopslagsysteem. De plafondhoogte van 15 m maakt ook het gebruik van een 2-schepen dubbel kraansysteem mogelijk en zorgt hiermee voor moderne en efficiënte processen.
Net als bij de uitbreiding van de productiefaciliteiten in 2016 (toen 1000 m²), zal het nieuwe gebouw worden verbonden met een bestaande hal.

Het gebouw zal worden gebouwd van geprefabriceerd gewapend beton en zal voldoen aan de nieuwste isolatievoorschriften. Tevens is in de toekomstige installatie van een fotovoltaïsch systeem t.b.v. zonne-energie voorzien. "Duurzaamheid is een van de tien beleggingscriteria van de Haniel Group", legt Stephan Gemkow, voorzitter van de Haniel Executive Board en Directeur Personeelszaken, uit.

In het kader van de feestelijke start van deze nieuwbouw sprak Dr. Helge Braun, Federaal Minister voor Speciale Zaken en Chef van de Bondskanselarij, de gasten toe. Hij vertelt over de indrukwekkende onderwijsdichtheid hier in Centraal-Hessen. In internationale vergelijkingen heeft Duitsland een groot innovatiepotentieel en het is gebleken dat men in de markt succesvol kan zijn met milieutechnologieën en duurzame ideeën. Met name vanuit zijn medische achtergrond wijst hij op het belang van een hoge voedselkwaliteit op het moment van consumptie - zeker mogelijk gemaakt dankzij hoogwaardige en hygiënische verpakking. De uitstekende discussie over kunststoffen en de reductie daarvan is natuurlijk een andere belangrijke factor, die niet uit het oog mag worden verloren.

De investering van ongeveer 8 miljoen euro is nodig om de positieve ontwikkeling en groei te realiseren. Naast de hal zelf worden nieuwe parkeerplaatsen en een brandweerpassage gerealiseerd. In het jaar 2017 bedroeg de omzet 102 miljoen euro, voor dit jaar wordt € 110 miljoen euro verwacht. Rovema heeft momenteel wereldwijd ongeveer 650 mensen in dienst, de meesten van hen in het hoofdvestiging in Fernwald.

Publicatiedatum: