Tholen - Afgelopen zondag 25 tot en met dinsdag 27 november werd de 19e editie van de Interpom | Primeurs gehouden in de Xpo in Kortrijk. Op de beurs stonden 328 exposanten uit 15 verschillende landen en 19.508  bezoekers uit 49 verschillende landen hebben de beurs bezocht. De beurs is AGF gericht, maar de aardappelsector was het best vertegenwoordigd.

Klik hier voor de fotoreportage.

De Interpom | Primeurs wordt eens in de twee jaar gehouden en de volledige internationale aardappelketen is op de beurs aanwezig: van teelt tot verwerking en vermarkting. Ook blijft de Interpom | Primeurs elk jaar groeien en internationaliseren. Dit jaar stonden diverse standhouders op de beurs om werknemers te rekruteren. Volgens de bedrijven is er een tekort aan technisch personeel en is het moeilijk om de juiste mensen te vinden. 

De standhouders lieten weten erg tevreden te zijn met de kwaliteit en het aantal bezoekers. Zondag is traditioneel de dag dat veel boerenfamilies de beurs komen bezoeken en een biertje komen drinken op de stands. Het publiek dat maandag de beurs kwam bezoeken, was wat internationaler van aard. De laatste beursdag kwam iets later op gang, maar tegen het eind van de dag stonden de stands waar men een hapje en een drankje kon scoren, goed vol. 

Klik hier voor de fotoreportage.

Fotografen: Andries, Colinda en Sharon