Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Harrie Septer, FruitMasters:

"Altijd klanten voor wensappelen met Kerst maar Valentijnsdag is in opkomst"

Tholen - Kerstmannen, arrensleeën, Happy Christmas of gewoon een bedrijfsnaam op je appel. Zoals de klant ze wil hebben, krijgt'ie ze, tenminste als tijdens de teelt de appelen zo afgeplakt zijn. Harrie Septer verkoopt voor FruitMasters al ruim 25 jaar wensappelen. "Dit jaar hebben we er bewust wat minder geplakt. Zeker met de Kerstwensen op de appelen moet je niet gaan leuren. Het liefste ben ik binnen een week los. In januari kun je niks meer met een Kerstman-appel."

Voorheen waren de wensappelen bij de Russische afnemers erg geliefd. Dat is sinds de boycot geen optie meer, maar via horecagroothandels, grossiers, exporteurs en de eigen exportafdeling van FruitMasters komen de wensappelen nog in veel hoeken van de wereld terecht. "De appelen met bedrijfsnamen zijn met name bij Scandinavische klanten populair, maar we hebben ook Engelse, Duitse en Franse teksten", vertelt Harrie.

Hij krijgt het einde van de week het gros van de wens-appelen voor Kerst weer binnen. Vanaf medio januari komen er ook nog appelen met 'Happy Valentine' beschikbaar. "Dat is wel een toenemende markt. In heel Europa wordt Valentijnsdag gevierd en dus kun je ze overal verkopen. Vorig jaar hadden we er al veel meer af laten plakken en dit jaar hebben we het volume weer opgeschaald. Je hebt dan ook wel wat aparts om aan je geliefde te geven, maar het is maar voor één dagje. Een Kerstappel laten mensen nog eerder tien dagen op de schoorsteen liggen."

Hoewel het een hele organisatie is om de wensappelen georganiseerd te krijgen, blijft Harrie er plezier in houden. "Veel partijen zijn er in de afgelopen jaren mee begonnen, maar ook weer mee gestopt. Het is een heel gedoe om het te organiseren en je moet ze natuurlijk ook kwijt kunnen. Maar gelukkig hebben we veel vaste klanten die er elk jaar weer op terug komen!"

Voor meer informatie:
Harrie Septer
FruitMasters
0345-578816
h.septer@fruitmasters.nl
www.fruitmasters.nl