Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

W. Heemskerk koopt pand buurman

Groente & fruitbewerker Heemskerk fresh & easy heeft overeenstemming met de buurman bereikt om zijn pand over te nemen. Het gebouw wordt op dit moment gebruikt door Pacombi Horti, onderdeel van verpakkingsmaterialenleverancier Pacombi Group, en ligt op 100 meter van het huidige bedrijfspand van Heemskerk. De reden voor deze aankoop is de aanhoudende groei van het Rijnsburgse bedrijf. Met het pand heeft Heemskerk 9.000 m2 extra bedrijfsruimte tot haar beschikking. In 2014 breidde het bedrijf uit tot 27.000 m2. In 2019 komt daar nog eens 1.000 m2 high care ruimte bij om aan de toenemende vraag van maaltijd- en lunchsalades te kunnen voldoen. Heemskerk voorziet echter dat deze 28.000 m2 naar de toekomst toe niet voldoende is om de vraag aan te kunnen en heeft om die reden het pand van de buurman gekocht.

In de nieuwe bedrijfsruimte gaat Heemskerk producten met grote volumes produceren. Producten zoals andijvie, boerenkool, ijsbergsla, rucola en veldsla komen hiervoor in aanmerking. Dit zijn vrijwel volledig geautomatiseerde en gerobotiseerde processen die op deze manier nog efficiënter geproduceerd kunnen worden. In het huidige pand wordt verder ingezet op het maken van alle overige producten waar robotisering en automatisering ook volop worden doorgevoerd. Heemskerk ziet dat de druk op arbeid steeds groter wordt en wil hier tijdig op inspelen. Goede medewerkers blijven bij Heemskerk op sleutelposten cruciaal. Voor repeterende werkzaamheden ziet Heemskerk echter een steeds grotere uitdaging om de juiste mensen te kunnen aantrekken. Afgelopen zomer is het, ondanks de explosieve vraag als gevolg van het warme weer en de grondstofperikelen vanwege de droogte, gelukt om een uitlever performance van 99,8% te behalen. Hier was echter de nodige extra organisatie en inzet voor nodig wat zich terugvertaald heeft in hoge arbeidskosten. Robotiseringsprojecten die lopen zijn: het opleggen van zakjes dressing, pepers, ontkernen van ijsbergsla, inpakken van schalen in dozen/kratten en het verdelen van orders per filiaal. Afgelopen jaar werd een aantal robots in productie genomen, volgend jaar komen daar naar verwachting nog eens 25 robots bij.

De vraag naar gezond en gemak blijft toenemen. Net als het belang van groenten en fruit. Hoewel Heemskerk al sinds 1960 actief is op de markt met gesneden groenten, is deze productgroep meer dan ooit populair. Daar speelt Heemskerk op in door continu te innoveren met nieuwe producten en concepten. Naast gesneden groenten produceert het bedrijf ook maaltijdsalades, fruitsalades en maaltijd- en soeppakketten. Wekelijks gaan er zo’n 3,5 miljoen verpakkingen richting grote retail- en fastfoodketens in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie:
W. Heemskerk
Vinkenweg 32
2231 NS Rijnsburg
+31 71 402 13 38
info@wheemskerk,nl
www.wheemskerk.nl 

Publicatiedatum: