Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse frambozen vullen gat op

Vorig week was er een tekort aan frambozen uit Spanje, Marokko en Portugal. De Britse AGF-leverancier Jacana Produce liet daarom frambozen uit Mexico invliegen.  

“Spanje en Marokko zullen vanaf deze week weer frambozen kunnen leveren maar we hebben goede contacten met onze telers in Mexico waar we altijd op kunnen rekenen om een stabiele aanvoer te garanderen," vertelt Daniela Ivanova van Jacana. "De Mexicaanse frambozen worden per luchtvracht vervoerd, waardoor ze uiteraard wat duurder zijn maar de kwaliteit is geweldig. De aanvoer vanuit Spanje en Marokko was in januari en februari van dit jaar ook beperkt en misschien is dat volgend jaar weer het geval. We houden dus al onze opties open."

Jacana Produce importeert ook Peruaanse blauwe bessen per zeevracht. De laatste weken zijn de prijzen van blauwe bessen gedaald. Jacana verwacht de eerste zeecontainers Chileense blauwe bessen begin januari te ontvangen.

Momenteel zijn er ook bramen uit Guatemala en Mexico beschikbaar met stabiele prijzen en van goede kwaliteit. Ook de vraag is prima. 

Het seizoen van de Nederlandse en Belgische aardbeien zit er bijna op, waarna Egyptisch aardbeien op de markt zullen komen. "Egypte is deze week al gestart met de export van kleine hoeveelheden die hoge prijzen opleverden maar het zal een kort seizoen worden dat tot eind februari zal duren."

Voor meer informatie:

Daniela Ivanova 
Jacana Produce
Tel: +44(0)1386 760080
Email:  Daniela.ivanova@jacanaproduce.com
 www.jacanaproduce.com

Publicatiedatum: