Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
HF Brasil

'Braziliaans fruit kan groeien op de wereldmarkt'

"Brazilië staat op de 16e plaats in de lijst van grootste exporteurs van fruit ter wereld. De VS en Ecuador exporteren b.v. vier keer zoveel. De cijfers zijn gebaseerd op de export van mango, meloen, limes/citroen, druiven, papaja, watermeloen, bananen en appelen."

Volgens HF Brasil heeft het land nog steeds de mogelijkheid om concurrerender te worden en z'n positie in de lijst te verhogen. "Brazilië heeft een hoge opbrengst voor enkele binnenlandse fruitsoorten en een goede kwaliteit door het klimaat en goede management. En ze bieden goede prijzen. Maar voor exporteurs zijn er wel wat uitdagingen, zoals een zwakke infrastructuur, niet genoeg pr en een gebrek aan bilaterale overeenkomsten die hun concurrentiepositie beperkt."

Brazilië doet het goed op het gebied van mango, meloen en papaja. Wat appelen en bananen betreft is de internationale consumptie betrekkelijk laag. 


Wisselkoersen
“De dollar is een van de economische variabelen die de winstgevendheid van de Braziliaanse fruitexport het meest beïnvloedt." In het blad wordt uitgelegd dat de grootste vraag is of de Braziliaanse Reaal een negatieve impact op de buitenlandse handel kan hebben. Kort na de tweede verkiezingsronde werd de dollar verhandeld voor R $ 3,60 (€ 0,82). Over het algemeen wordt verwacht dat de dollar op de korte termijn niet onder de R $ 3 komt. 

Klik hier voor meer over de Braziliaanse concurrentiepositie.

Publicatiedatum: