Een ruime aanvoer van Chinese kool werd aan voordelige prijzen verkocht. Tomatentelers zijn bijna klaar met hun oogst. De aanvoer van tomaten zal vanaf nu wekelijks blijven afnemen. Prijzen zijn redelijk stabiel t.o.v. vorige week.

Duurder
Er is een dalende aanvoer van bloemkool, maar ondanks de dalende temperaturen nog steeds een mooi aanbod. Prijzen zijn gestegen. Er is geen garantie meer van volumes naar volgende week toe.
Rodekool is momenteel het duurst, de goedkoopste zijn de savooie. De prijzen van wittekool liggen ergens in het midden. Volumes voor de kolen zijn overzichtelijk. Kropsla is zeer wisselvallig in prijs. De aanvoer is licht stijgende. Lollo rossa is dubbel zo duur als bionda. Er is weinig aanbod van witloof, prijzen schieten de hoogte in! Voorlopig is er geen verandering in het vooruitzicht. De aanvoer van venkel is  licht dalend, prijzen maken de omgekeerde beweging. De beschikbaarheid van knolselder is ruim. Prijzen worden goed ondersteund. Het broccoli-aanbod neemt verder af. Prijzen zijn licht gedaald, maar nog steeds stevig. Een beperkt aanbod van komkommers werd nog steeds duur verkocht. Een verder dalende aanvoer van aubergines werd aan stabiele prijzen verkocht. Het seizoen is bijna voorbij. De dalende aanvoer van courgette blijft zich doorzetten. Prijzen zijn vrij duur.

Bron: LAVA nieuwsbrief