Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frits Verhoeckx: "Vanaf volgende week exclusieve verkoop Lola-appel op Nederlandse markt"

Perenexport verloopt stroef, vlotte appelverkoop op binnenlandse markt

Tholen - De perenhandel verloopt momenteel nog wat moeizaam. "De prijzen van de Conference-peren staan wat onder druk. Europees gezien hebben veel landen een topoogst gehad en die ruimen eerst hun eigen product op. Hierdoor kunnen we nog niet de volumes exporteren die we vooraf verwacht hadden", constateert Frits Verhoeckx van Frits Fruit. 

Hij verwacht dat de marktsituatie voorlopig nog wel aan zal houden. "Maar mogelijk zal de situatie om kwalitatieve redenen omslaan. Er zijn nu peren die niet van opperbeste kwaliteit zijn en een koelcel is geen ziekenhuis. Telers kijken vaak naar de hoogst mogelijke prijs, maar je moet ook kijken of de betreffende partij die prijs waard is", vertelt Frits. 

De afzet van de Elstar appelen op de binnenlandse markt verloopt volgens de Frits wel vlot. Frits is inmiddels ruim een jaar actief met Frits Fruit en richt zich hoofdzakelijk op de afzet van hard- en zachtfruit aan de Europese groothandels. "Over het eerste jaar zijn we dik tevreden."

Een nieuwtje is dat hij vanaf volgende week ook de Lola-appel exclusief gaat vermarkten op de Nederlandse markt. "We beginnen kleinschalig en willen de afzet rustig proberen uit te bouwen. In mijn optiek is het een prachtig clubras en het moet geen duw-en-trek appel worden, maar een exclusief ras voor het topsegment.

Voor meer informatie:
Frits Verhoeckx
Frits Fruit
Burgemeester van Randwijckstraat 88a
5328 AV Rossum
Tel: 0418-519338
info@fritsfruit.nl
www.fritsfruit.nl