Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: concurrentie van de Spaanse truffel toegenomen

In Richerenches, gelegen in het departement Vaucluse, is in transacties met waarden variërend van 150 tot 300 euro bijna 400 kilo aan truffels verhandeld. Dit weekend werd daar namelijk de grootste truffelmarkt van Europa geopend. Elk jaar wordt er van deze zwam meer dan 700 kilo per week afgezet. De truffelmarkt trekt zowel beroeps (restaurateurs, handelaren, conservenfabrikanten) als particulieren (consumenten).

De Spaanse truffel zag er “veelbelovend, groot en lichtgrijs uit," zegt Didier Chabert, truffelkweker in Grignan. “De truffel zal rond 10-15 december echt goed rijp zijn. En na de regen wacht ons de kou: het wordt dan hooguit 2-3 graden,” voegt hij er nog aan toe.

De Spaanse truffel wordt op dit moment steeds populairder bij consumenten. Dit komt doordat de Spaanse truffel van dezelfde kwaliteit is als de Franse truffel, maar vooral doordat deze goedkoper is dan de Franse variant. De Spaanse truffel wordt namelijk op grootschalige manier geteeld en vormt dus een serieuze concurrent, vooral omdat de truffelteelt in Frankrijk afneemt, terwijl deze in Spanje juist toeneemt.

Bron: Le Dauphiné

Publicatiedatum: