Frankrijk: concurrentie van de Spaanse truffel toegenomen

In Richerenches, gelegen in het departement Vaucluse, is in transacties met waarden variërend van 150 tot 300 euro bijna 400 kilo aan truffels verhandeld. Dit weekend werd daar namelijk de grootste truffelmarkt van Europa geopend. Elk jaar wordt er van deze zwam meer dan 700 kilo per week afgezet. De truffelmarkt trekt zowel beroeps (restaurateurs, handelaren, conservenfabrikanten) als particulieren (consumenten).

De Spaanse truffel zag er “veelbelovend, groot en lichtgrijs uit," zegt Didier Chabert, truffelkweker in Grignan. “De truffel zal rond 10-15 december echt goed rijp zijn. En na de regen wacht ons de kou: het wordt dan hooguit 2-3 graden,” voegt hij er nog aan toe.

De Spaanse truffel wordt op dit moment steeds populairder bij consumenten. Dit komt doordat de Spaanse truffel van dezelfde kwaliteit is als de Franse truffel, maar vooral doordat deze goedkoper is dan de Franse variant. De Spaanse truffel wordt namelijk op grootschalige manier geteeld en vormt dus een serieuze concurrent, vooral omdat de truffelteelt in Frankrijk afneemt, terwijl deze in Spanje juist toeneemt.

Bron: Le Dauphiné


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven