Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verzadigde Amerikaanse markt nog niet klaar voor Peruaanse druiven

De aanvoer van Peruaanse druiven naar de Verenigde Staten komt langzaam op gang. Veel importeurs houden de boot echter nog af omdat er nog een aanzienlijke hoeveelheid Californische druiven vermarkt moet worden. Er zijn al wat ladingen uit Peru in de Verenigde Staten aangekomen en later in november wordt er nog meer fruit verwacht.

"Er zijn al wat eerste hoeveelheden  witte pitloze druiven uit Noord-Peru aangekomen," vertelt Ira Greenstein van Direct Source Marketing. "Eind november en begin december zullen de rassen Flame en Crimson volgen maar dan uit de regio Ica." 

Peruaans fruit wordt elders naartoe gezonden
De hoeveelheid druiven uit Californië is naar verluidt nog nooit zo groot geweest. Hoewel de afzet uitstekend is, is de markt zwak. "Volgens het meest recente California Storage Report zijn er momenteel 40% meer Californische druiven op de markt dan vorig jaar  deze tijd," legt Greenstein uit. "We verwachten dat de historisch grote aanvoer nog tot half december aan zal houden. De prijzen zijn hierdoor niet al te best. Er waren weken bij dat er meer dan 5 miljoen dozen verladen werden. We zullen in ieder geval tot halverwege december veel aanbiedingen zien."


Greenstein: "Dit is het beschermde witte pitloze druivenras Arra 15 green van onze grootste teler in Noord-Peru. Deze druiven zullen op 15 december in de Verenigde Staten aankomen.

Voor Peruaanse of andere buitenlandse druivenexporteurs is bovengenoemde situatie verre van ideaal. Peruaanse telers en exporteurs zijn hiervan op de hoogte gebracht. Zij hebben het advies gekregen om zelf elders betere markten voor hun druiven te zoeken. Greenstein vertelt dan ook dat er dit seizoen grotere hoeveelheden Peruaanse druiven op de Europese markt te verwachten zijn. 

"We hebben Zuid-Amerikaanse druiventelers gewaarschuwd en aangeraden om hun fruit naar andere markten te verladen en dit hebben zij ook gedaan. Telers uit de noordelijke regio Piura hebben zo'n 75% van hun oogst naar Europese markten geëxporteerd," vervolgt Greenstein. "De hoeveelheden Peruaanse druiven op de Amerikaanse markt moeten dus te behappen zijn, nu veel telers ons advies ter harte hebben genomen en hun druiven naar Europa hebben geëxporteerd. Op dit moment tonen de meeste retailers in de Verenigde Staten nog geen belangstelling voor Peruaanse druiven. Wat al ontvangen is, gaat naar de groothandel. Verwacht wordt dat er dit jaar een toename uit Peru zal zijn omdat het land ernaar streeft om van half januari tot en met april een consistente aanvoer te kunnen garanderen."

Er komen meer beschermde rassen aan
Naast het gestaag groeiende aantallen Peruaanse druiven wordt ook het aantal beschermde rassen uitgebreid. Het lijkt erop dat Peru van plan is om haar positie als belangrijke druivenleverancier te verstevigen,met de doelstelling meer te leveren gedurende langere perioden en dit geldt met name voor de nieuwe rassen.

"Als sector zullen we een toename zien van het aantal beschermde rassen in Peru," vervolgt Greenstein. "Er worden nieuwe beschermde rassen aangeplant. Doorgaans duurt het één tot drie jaar voor deze volgroeid zijn en die jaren zijn nu om. We zullen dus niet alleen een forse toename zien in aantallen maar ook een langere periode van beschikbaarheid. Veel telers willen met deze beschermde rassen hun druivenseizoen tot aan maart verlengen."

 

Voor meer informatie:
Ira Greenstein
Direct Source Marketing
Tel: +1 (914) 241-4434
ira@directsourcemktg.com
www.directsourcemktg.com

Publicatiedatum: