Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Hogere prijzen voor Golden Fuji-appelen

De Golden Fuji-appel is een speciale variant van de rode Fuji-appel. De appel is tijdens de teelt bedekt, zodat de schil in plaats van de traditionele rode kleur een prachtige gele kleur behoudt. In alle andere opzichten lijkt de Golden Fuji op de conventionele Fuji-appelen, zoals met de knapperige smaak en de dunne schil. De goudkleurige Fuji-appelen zijn in de afgelopen twee jaar steeds populairder op de markt geworden. Een groeiend aantal appeltelers werken met dit ras.

De oogst begint elk jaar als de vorst afneemt, ergens tussen 23 oktober en 6 november. De Golden Fuji-appel blijft een maand langer aan de boom hangen dan de vroege Fuji-appelen, zodat de appel meer voedingsstoffen op kan nemen. De Brixwaarde van deze appelen is vrij hoog, waardoor de Golden Fuji beter smaakt dan de rode Fuji. De Golden Fuji's worden voornamelijk geteeld in Yantai in de provincie Shandong.

"Het seizoen voor Golden Fuji's begint in Yantai in het midden van november en loopt dan door tot het einde van maart. De opbrengst van rode Fuji-appelen is dit jaar in Yantai afgenomen in verband met vorst en hagel. De afname in opbrengst was echter niet zo groot als bij andere appelrassen," aldus de in Yantai gevestigde appelteler en handelaar Ying Tao Ge.

"De prijzen op de markt voor Golden Fuji liggen iets hoger dan in voorgaande jaren. Dit appelras is bestemd voor het hogere en middelhoge marktsegment. In vergelijking met vorig jaar is er minder volume geteeld. De prijs is toegenomen met 1 yuan (€0,13) per kg. We zetten op dit moment onze Golden Fuji-appelen af door het hele land via groothandelsmarkten en online platforms."

Contact: Ying Tao Ge, Cherry Brother
Fruitteler en handelaar in Yantai
Telefoon: +86 131 8878 2275 

Publicatiedatum: